ABNY
Auto’s en Motoren

Laadmethodes voor elektrische auto’s

Als je een elektrische auto koopt moet je natuurlijk wel weten hoe het opladen werkt. Welke laadpaal/laadmethode is geschikt voor jouw nieuwe Nissan Leaf? Of je nieuwe elektrische BMW? In dit artikel gaan we hier verder op in. We vertellen je over de verschillende laadmethodes en laadpalen.

In totaal zijn er vier verschillende laadmethodes

Mode 1
Dit is het laden met een gewone stopcontact van 220 Volt (maximaal 10 Ampere). Dit wordt bijna niet gebruikt, omdat het relatief onveilig is voor het opladen van een elektrische auto.

Mode 2
Dit is het laden met een vaste stroombegrenzer. In de meeste gevallen gebeurt dit via een laadpaal thuis of gewoon via het stopcontact. Hierbij is vaak een stroombegrenzer ingebouwd.

Mode 3
Dit is gecontroleerd laden. Bij mode 3 vindt er communicatie plaats tussen de auto en de laadpaal. Pas als er een geschikte laadstroom is afgesproken tussen de laadpaal en de elektrische auto wordt er spanning op het stopcontact gezet. Dit is dan ook een veiligere methode van opladen dan mode 2.

Mode 4
Dit is laden met gelijkstroom. Met andere woorden, de laadpaal in direct contact met de auto batterij en bepaalt zelf het gehele laadproces.

Meer weten over het opladen van jouw elektrische auto?

Wil je meer informatie over laadmethodes? Neem dan contact op met Reith Power

http://reithpower.nl/