ABNY
Image default
Alarmsysteem

Hoeveel kost een alarm?

Alarmsysteem prijs: hoeveel kost een alarminstallatie?

 

 

Veel mensen vragen zich vaak af hoeveel een alarm nu precies kost. En daar is het antwoord best moeilijk op. Het hangt er allemaal steeds wat van af wat je precies wilt dat het alarm gaat doen. Dat bepaalt de prijs nu eenmaal. Je kan een eenvoudig draadloos alarm installeren voor minder dan € 100 maar dan moet je je verwachtingen ook bijstellen. Om tot de prijs te komen dien je jezelf enkele vragen te stellen.

Wil je camera’s aan het systeem koppelen?

Afhankelijk van je wensen, kan het zijn dat je bijvoorbeeld een IP camera aan je alarminstallatie wenst toe te voegen. Dit doet de alarmsysteem prijs onmiddellijk wat stijgen. Een IP camera is namelijk niet het goedkoopste onderdeel van een beveiligingssysteem. Zeker als je wilt dat de camera via Wi-Fi werkt zodat je van op afstand mee kan kijken, dan mag je rekenen op een systeem dat boven de € 100 uitkomt. Let hierbij ook steeds op dat je een IP camera koopt dat gekoppeld kan worden aan jouw type alarmsysteem. Je zou namelijk niet de eerste persoon zijn die een camera moet terugsturen omdat het niet compatibel is.

 

Wil je een draadloos of bekabeld systeem?

Een draadloos systeem is het meest gekozen. Maar bij een bekabeld systeem hoef je geen batterijen te vervangen en is over het algemeen ook moeilijker te saboteren. Hou er rekening mee dat een draadloos systeem over het algemeen duurder is dan een bekabelde versie. Maar de installatie zelf, als je die niet zelf doet, is bij een bekabeld systeem ongetwijfeld duurder. Bij dit laatste moeten de kabels namelijk allemaal netjes in de muren/grond verwerkt worden.

 

Installeer je het alarm zelf of laat je dit doen door derden?

Zelf een alarm installeren is uiteraard het goedkoopste. Maar hou er rekening mee dat je in dat geval fouten kunt maken waardoor het systeem niet werkt en je uiteindelijk toch duurder uitkomt. Een professionele installateur kost geld maar je bent hiermee wel zeker dat het systeem behoorlijk wordt geïnstalleerd en vaak krijg je er nog een garantie bovenop. Het kan dus zeker de moeite waard zijn om op zijn minst een offerte van een professionele installateur op te vragen.

 

Wil je veel uitbreidingen op je systeem?

De meeste alarminstallaties kun je uitbreiden met andere componenten. Denk daarbij maar aan magneetcontacten voor aan ramen of deuren, binnen- en/of buitensirene’s, extra camera’s … Het aantal componenten kun je bereken door alle zwakke punten in je huis te tellen waar er beveiliging nodig is. Heb je een grote woning met veel zwakke punten, dan zul je ook meer componenten nodig hebben. Wil je ook de oprit/tuin beveiligen? Dan zal je ook hiervoor een extra budget moeten voorzien.

 

Wat zijn normale alarmsysteem prijzen?

Voor een standaard draadloze alarminstallatie met een IP camera, magneetsensoren voor 1 deur en 1 raam, door een professionele installateur geïnstalleerd mag je al snel rekenen op een kleine € 1000. Hoe meer eisen je hebt, hoe hoger deze prijs zal komen te liggen. Uiteindelijk moet je je afvragen of deze alarmsysteem prijs het jouw waard is om geen inbraken in je woning meer te hebben. Dan is die keuze snel gemaakt.

Voor meer informatie omtrent alarmsysteem prijzen en subsidies / premies voor alarmsystemen kan je steeds een kijkje nemen op https://beveiliging-vergeleken.be/alarmsystemen/prijzen/

 

https://beveiliging-vergeleken.be/alarmsystemen/prijzen/