ABNY
Image default
Woningen

Hoe voorkom je oplichting door een slotenmaker?

Hoe voorkom je oplichting door een slotenmaker?

Je staat bij de voordeur, voelt in je jas… geen sleutel!
Je bent buitengesloten en hebt direct een slotenmaker nodig. Er zijn slotenmakers actief die misbruik maken van deze situatie. Ze brengen graag onnodig hoge kosten achteraf bij jou in rekening. Hoe zorg je dat je binnen 30 minuten weer veilig binnen staat in je warme woonkamer?

Wat mag de slotenmaker kosten?

Een gewoon cilinderslot openen kost gemiddeld € 70,- (ex. btw). Kan de deur worden geopend met een plastic kaart? Dan zal de slotenmaker meestal een lager bedrag in rekening willen brengen. Voor een klusje waarbij dit ‘flipperen’ kan worden toegepast, zal de slotenmaker gemiddeld € 40,- rekenen.

Ter vergelijking: zelf een klein ruitje vervangen kost al gauw € 95,- en is niet direct gedaan.

Fixed fee slotenmaker voorkomt problemen

Spreek met de slotenmaker van tevoren een zogenaamde ‘fixed fee’ af. Dit is een vast bedrag voor de klus. Een korte klus waarbij een eenvoudig deurslot moet worden geopend mag maximaal € 150,- (ex. btw) kosten.

Soms rekent de slotenmaker een spoedtarief voor bijzondere werktijden. Het kan ook zijn dat er voorrijkosten in rekening worden gebracht, wanneer de betreffende slotenmaker niet in de buurt zit.

Onbekwame slotenmakers kosten geld

Een onbekwame slotenmaker kan met zijn boormachine het slot slopen. Het gevolg is dat het slot na een kort gebruik niet meer sluit. In dat geval moet er een nieuw slot in de deur worden gemonteerd. Het kan zelfs noodzakelijk blijken om overal in huis de sloten te laten vervangen, waardoor de kosten zomaar onbedoeld kunnen oplopen naar € 1000,-!

Kijk hier voor een slotenmaker in de regio.

http://deslotenmaker.com