ABNY
Image default
Rechten

Drie tips die je kunt volgen bij een strafbeschikking

Een strafbeschikking betekent dat je zonder tussenkomst van een rechter zomaar een straf krijgt opgelegd van je aanklager: de Officier van Justitie. Deze straf kan vele malen hoger zijn dan de straf die een rechter je opgelegd zou hebben. In dit artikel lees je drie tips die je kunt volgen als jij je in deze situatie bevind. Voor meer informatie en vrijblijvend en gratis contact met een ervaren advocaat kun je kijken op https://www.strafrecht-advocaat.nl/strafbeschikking-verzet.

1. Accepteer nooit je strafbeschikking

De eerste tip die elke advocaat je zou geven is: accepteer nooit zonder meer je strafbeschikking. Het is een straf die zonder tussenkomst van een rechter is opgelegd door de aanklager. De straf kan dus veel te hoog zijn. Het is verstandig om altijd verzet in te dienen zodat er alsnog een rechter naar je zaak kijkt. Een straf accepteren kan namelijk grote gevolgen hebben.

2. Neem altijd contact op met een ervaren advocaat

Door contact op te nemen met een advocaat kun je vragen wat je kunt verwachten. Een deskundig advocaat weet uit ervaring vaak of het in jouw geval mogelijk is om vermindering van straf te krijgen of de zaak zelfs te seponeren.

3. Laat je bijstaan bij de TOM-zitting

Soms krijg je na de strafbeschikking een TOM-zitting. Dit is niet echt een zitting, maar gewoon een gesprek met de Officier van Justitie. En dat is in feite je tegenpartij. Ook in zo’n zitting kun je je laten bijstaan door een deskundige advocaat die weet wat te doen in dit soort zittingen. De advocaat weet beter dan jij wat een eerlijke uitspraak is voor jouw zaak. De advocaat kan je ook helpen bij het verzet tegen je straf zodat de zaak alsnog naar de rechter gaat. Neem dus vandaag nog vrijblijvend contact op met de beste advocaten bij een strafbeschikking.