ABNY
Image default
Dieren

Waarom blaft een Labrador

Alle honden blaffen. Eigenlijk neem ik dat terug omdat de Basenji een ras is dat bekendstaat om niet te blaffen. Maar met de Basenji als uitzondering, blaffen alle honden, en dat geldt ook voor uw Labrador.

In onze pogingen om beter te communiceren met en te begrijpen wat onze honden denken en voelen, is het in ons belang om te leren waarom honden blaffen en de verschillende blaf en geluiden die ze maken te ontcijferen.

Meestal blaffen ze om een goede reden. Het kan zijn dat ze je iets proberen te vertellen, of dat ze vocaal uiten hoe ze zich op een bepaald moment voelen. Barking is een belangrijke vorm van communicatie voor onze honden.

Maar soms blaffen ze te veel, irriteren ze de buren, houden ze je ’s nachts wakker, of maken ze mensen bang die het lef hebben om hen te benaderen.

Veel mensen noemen ‘probleemgeblaf’ als een van de grootste ergernissen van het bezitten van een hond, en veel eigenaren die hun honden in opvangcentra opgeven noemen excessief geblaf als een van de redenen om ze op te geven.

Overmatig blaffen

De meeste mensen die op deze pagina zijn terechtgekomen, hebben dat gedaan omdat ze een hond hebben die te veel blaft en dit echt moeten oplossen. Dus wat kan je doen?

Het allereerste wat je hoeft te doen, is uitzoeken waarom ze in de eerste plaats blaffen. Als je de oorzaak van hun blaffen kunt identificeren en vervolgens aanpakken, moeten ze natuurlijk stoppen.

Dit artikel zal de vraag beantwoorden: waarom blaffen honden? Om alle redenen uit te leggen, zodat je een grondige kennis hebt van de oorzaak van het geblaf, voordat later artikelen verder gaan om je te helpen het probleem aan te pakken.

U moet gewoon weten waarom? Voordat u verder kunt gaan met hoe u het kunt stoppen.

Enkele van de redenen die uw Labrador kan blaffen zijn:

     Als ze zich vervelen
     Wanneer ze bang zijn
     Wanneer ze gefrustreerd zijn
     Wanneer ze opgewonden zijn
     Wanneer ze bewaken
     Als ze het niet alleen aankunnen

Enkele van de redenen die uw Lab kan blaffen zijn:

     Als ze zich vervelen
     Wanneer ze bang zijn
     Wanneer ze gefrustreerd zijn
     Wanneer ze opgewonden zijn
     Wanneer ze bewaken
     Als ze het niet alleen aankunnen

http://labradoropvoeden.nl