ABNY
Bedrijven

Een balenpers voor karton of papier bestellen

Een balenpers voor karton of papier  is eigenlijk precies hetzelfde als dat het woord eigenlijk al zegt: het perst materiaal samen tot balen. Hierbij kun je denken aan de landbouw waar ze bijvoorbeeld veel gebruik maken van balenpersen voor het maken van stro en hooi, omdat dit bijna altijd als balen worden verpakt en ook zo aankomt op de boerderij. Echter gaan wij in dit stukje iets dieper in op balenpersen voor gewone bedrijven, die bijvoorbeeld gebruikt worden voor het samenpersen van papier, karton, plastic en folie. Balenpersen worden voornamelijk voor één ding gebruikt en dat is voor het samenpersen van afval tot kleinere balen, zodat je op deze manier het volume van het afval flink verdwijnt. Als je denkt dat je hetzelfde kunt doen door simpelweg de afvalbak aan te stampen in je bedrijf, dan heb je het flink mis. De balenpers kan met een hele grote kracht het afval samenpersen, waardoor het volume tot wel 90% kan afnemen. Je kunt je wel voorstellen dat dit niet alleen heel veel ruimte scheelt in het bedrijf, maar op ten duur ook heel veel geld, omdat je namelijk veel minder vaak het afval moet wegbrengen of moet laten ophalen. Als je op zoek bent naar een balenpers voor in jouw bedrijf, dan bestaan er veel verschillende soorten persen waar je gebruik van kunt maken. Er bestaan namelijk verschillende typen balenpersen. Van grote tot kleine persen, voor afval, blikken, papier of andere vormen van een balenpers. Zoals we net aan aangeven is het gebruiken van een balenpers erg handig om het volume te verkleinen van afval in het bedrijf, maar is het vooral erg kostenbesparend. Je kunt je vast wel voorstellen dat in een bedrijf waar heel erg veel afval wordt geproduceerd, dat dit afval ook allemaal moet worden afgestort. Daar waar de normale bakken heel erg snel vol zitten, zorgen balenpersen er voor dat de volume van het afval enorm zal worden gereduceerd. Kijk eens op Velthofmilieutechniek.nl

http://velthofmilieutechniek.nl/balenpers/

Gerelateerde artikelen

Waarom blijft de kerstboom zo populair

Wat zijn de verschillen tussen de Makita accu 18v 4ah en een replacement?

Waarom is het zo belangrijk om vogelwering rondom je zonnepanelen te plaatsen?