ABNY
Image default
Vervoer en transport

Volg je vliegtuig op vluchtenvolgen.nl!

Stel je vriendin die moet voor haar werk een weekend naar de VS voor een congres. En je wilt weten of de vlucht vertraging heeft of gewoon voorspoedig verloopt? Je bent nieuwsgierig en wil het vliegtuig volgen tot de eindbestemming. Nou dat is vrij simpel te bewerkstelligen met de website vluchtenvolgen.nl!

Ik zal dit in een paar stappen voor je uitleggen hoe de site werkt. Op de mainpage zie je in het midden van je scherm een radar boven Nederland met allerlei gele vliegtuigen. Deze vliegtuigen worden live getracked, dus die vliegtuigen die je ziet vliegen ook daadwerkelijk op dit moment op die locatie!

Maar hoe moet je dan precies het vliegtuig van je vriendin volgen? Dat is heel simpel. Vraag voordat je vriendin vertrekt het vluchtnummer van de vlucht waarmee ze vliegt. Een vluchtnummer is een specifiek nummer gebaseerd op de IATA code van de luchtvaartmaatschappij. Deze wordt dan gecombineerd met een datum en een nummer om zo een specifieke vlucht aan te kunnen wijzen.

Dit vluchtnummer kun je dan invullen op de flightradar op de mainpage. Klik vervolgens op de vlucht en je begint de vlucht automatisch te volgen!

En wat zie je dan allemaal voor informatie?

Nou de informatie is vrij uitgebreid. Allereerst zie je links bovenaan het vluchtnummer. Die begint altijd met een letter. Rechts daarvan zie je het logo van de luchtvaartmaatschappij. Eronder zie je de Luchthaven vanwaar de vlucht is vertrokken, een statusbalk en de bestemming van de vlucht. Daaronder zie je dan de vertrektijd en de aankomsttijd. Hier zie je dan ook of een vlucht al dan niet vertraagd is. Daaronder zie je dan weer extra informatie over het vliegtuig zelf. Wat zijn de huidige coordinaten van het vliegtuig, wat is de hoogte van het vliegtuig en ook de snelheid en registratienummer. Mooi he?!

Neem dus gauw een kijkje op deze prachtige site!

https://vluchtenvolgen.nl/