ABNY
Image default
Woning en Tuin

Tips om een kleine kamer in te richten

Als je op kamers gaat tijdens je studententijd dan moet je er meestal wel aan geloven: een kleine kamer. Ga niet meteen bij de pakken neerzitten, want er is meer mogelijk dan je denkt. Een kleine kamer lijkt misschien in eerste instantie een verloren zaak, maar met een beetje creativiteit en ruimdenkendheid, kan je van je kamer een klein paleisje maken. In dit artikel gaan, wij van Woonipedia, je een paar handige tips geven om ermee aan de slag te gaan!

 

Denk in verhoudingen

Een kleine kamer betekent niet meteen dat je alleen een bed en een bank neer kan zetten. Het is juist de kunst om in verhoudingen te denken. Dit betekent dat je evenveel spullen als anders koopt, maar dan in kleinere formaten. Neem dus geen 1.80 bed, maar bijvoorbeeld een twijfelaar. En koop geen grote eettafel of bank, maar juist een kleiner maatje. Hetzelfde geldt voor je kledingkast. Op deze manier heb je toch een huisje met alle spullen, maar blijft het in verhouding.

 

Werk met scheidingen

Vaak heb je als student gewoon een kamer zonder aparte ruimtes. Je hebt dan wel een aparte badkamer en toilet, maar niet ook nog eens een aparte woon-, slaap- en eetkamer. Als je alles in een ruimte zet, kan het wat gek ogen. Daarom is het aan te raden om met scheidingen te werken. Je kunt bijvoorbeeld een lange kast tussen je keuken en bed zetten en aan de andere kant van je bed kan je een gordijn hangen. Vervolgens zet je je kledingkast en bank ook tegenover elkaar. En op die manier heb je toch een soort van aparte ruimtes. Dit oogt mooi overzichtelijk en maakt er een echt huisje van.

 

Maak het gezellig

Tot slot moet je het gewoon gezellig proberen te maken. Denk aan leuke plantjes of aan kaarsen voor de sfeerverlichting. Ook kleine decoraties zoals fotolijstjes en beeldjes doen het altijd goed voor de sfeer. Je kunt ook in je keuken een prikbord hangen met allerlei foto’s of festivalkaartjes waar je bent geweest. Of misschien gewoon een lekker recept die je vaak kookt.

 

Wil je nog veel meer weten over wonen en interieur? Klik hier voor nog veel meer inspiratie!