ABNY
Image default
Eten en drinken

Kookworkshops in het voorjaar van 2019

Workshops in het voorjaar van 2019 bij de Kokkerie

In een prachtige villa, aan de rand van het Baarnse Bos, bevindt zich de Kokkerie. Het creatieve brein achter de Kokkerie in Baarn is Carla Boelen. Carla is gediplomeerd kok en verzorgt al meer dan 20 jaar verschillende soorten kooklessen en workshops, voor jong en oud. Naast het geven van workshops, biedt de Kokkerie ook catering voor op feesten en partijen in de regio van Baarn. Ook verzorgt de Kokkerie thema lunches en diners op locatie. De Kokkerie werkt met verse en voornamelijk biologische producten, waar mogelijk van lokale leveranciers. Ook in het voorjaar van 2019 kunt u bij de Kokkerie diverse kookworkshops in de omgeving van Amersfoort volgen. In het volgende artikel vindt u meer informatie over de Frans, Spaans & Italiaanse kookworkshop, de authentiek Chinese kookworkshop en de bijzondere workshops die de Kokkerie dit voorjaar voor u te bieden heeft. 

Frans, Spaans & Italiaanse kookworkshop 

De Franse, Spaanse en Italiaanse keuken hebben onderling grote verschillen. Italianen staan bekend om hun heerlijke eenvoudige maar smaakvolle eten, vergezeld door prachtige wijnen. De Fransen hebben een voorliefde voor bijzondere gerechten. De Spaanse keuken is regionaal verdeeld tussen Catalonië en Baskenland, maar de keuken is veel breder dan enkel paella of tapas. Met de juiste ingrediënten en aanwijzingen kan iedereen authentieke recepten leren koken! 
Wat de drie keukens met elkaar gemeen hebben is hun voorliefde voor verse producten. Dan doelen wij natuurlijk op de verse groente- en fruitsoorten en de vis- schaal- en schelpdieren. Daarnaast kennen de keukens heerlijke vlees- en wildsoorten, en smaakvolle kazen en worsten. 
Heeft u een voorliefde voor een van deze drie keukens? De Kokkerie biedt verschillende kookworkshops. Samen met Carla kunt u zelf de invulling hiervan bepalen. Zo kunt u kiezen voor de Italiaanse keuken en een heerlijke verse pasta leren maken. Maar ook in de Franse en Spaanse keuken zijn eindeloze mogelijkheden! 

Workshop authentiek Chinees koken 

Vanaf de Tweede Wereldoorlog hebben we in Nederland steeds meer kennis gemaakt met de Aziatische keuken. De Aziatische keuken staat bekend om de verse ingrediënten en heerlijke kruiden en specerijen. In de keuken wordt veel gewerkt met vlees, vis, tempeh en diverse groenten. 

De Authentiek Chinees kookworkshop nabij Hilversum is al jaren een groot succes bij de Kokkerie. Tijdens de workshop wordt met originele kruiden en specerijen gewerkt, zodat u de gerechten zoals ze echt bedoeld zijn proeft. Naast Chinees werkt de Kokkerie ook met andere Aziatische keukens. Zo kunt u bijvoorbeeld ook bij Carla terecht voor een Japanse sushiworkshop of een kookworkshop waar u een Indische rijsttafel bereidt, compleet met allerlei heerlijke kleine gerechten.

Bijzonder workshops bij de Kokkerie 

Zoekt u een kookworkshop voor een speciale gelegenheid, of voor een specifiek gerecht? Naast de kookworkshops gericht op wereldse keukens, heeft de Kokkerie ook ervaring in de bereiding van bijzondere gerechten: van amuse tot dessert. De mogelijkheden bij een special bij de Kokkerie zijn groot: de hoeveelheid gangen en soort gerechten is door u in te vullen. Samen met Carla kunt u uw persoonlijke wensen voor een kookworkshop bepalen. 

Geïnteresseerd in een kookworkshop? 

Deelname aan de bovenstaande kookworkshops kan met 9 tot 14 personen. De kosten van een kookworkshop zijn €67,50 per persoon. Deze prijs is inclusief bijpassende wijn die bij de gerechten geserveerd wordt, receptuur en andere consumpties. 

Bent u nieuwsgierig geworden naar een kookworkshop? Neem vrijblijvend contact op de Kokkerie om de mogelijkheden te bespreken en laat u inspireren!