ABNY
Image default
Zakelijk

Duurzaamheid binnen jouw bedrijf

Met zijn allen proberen wij steeds duurzamer te gaan leven. Zo doen steeds meer bedrijven in Nederland aan mvo (maatschappelijk verantwoord ondernemen) en proberen we thuis allemaal ons steentje bij te dragen door afval te scheiden en dingen te hergebruiken. Toch zijn er nog een hoop vlakken waarop wij beter kunnen presteren, voornamelijk binnen bedrijven. 

 

Printers worden door bedrijven vaak veelvuldig gebruikt. Er zijn altijd wel belangrijke documenten die op papier moeten, contracten of iemand heeft de printer nodig voor coding and marking van verschillende producten. Eigenlijk zou het beter zijn als we meer van deze dingen online zouden doen: printen is namelijk absoluut niet goed voor het milieu. Sommige dingen moeten echter toch echt op papier en dienen daarvoor uitgeprint te worden. Wanneer je toch iets moet printen, probeer hier dan ook zoveel mogelijk op te besparen. Dit kan op enkele manieren

 

De eerste manier is om de hoeveelheid papier te beperken. Probeer daarom alles wat je kan te digitaliseren. Een klein berichtje wat makkelijk per mail kan, hoeft bijvoorbeeld niet per se uitgeprint te worden. Ook kun je contracten veel beter en overzichtelijker beheren in een online domein. Daar kunnen ze niet kwijtraken en het scheelt een hoop papier. Niet alleen voor contracten, ook voor allerlei andere bedrijfstaken is er handige software te vinden. 

 

De tweede tip om meer te besparen is om te recyclen. Zo kun je bij veel winkels lege cartridges inleveren. Soms krijg je hierdoor zelfs korting op nieuwe. Sowieso is dit beter voor het milieu dan wanneer je e weggooit. Cartridges uit verschillende codeersystemen kun je (bijna) allemaal recyclen. 

 

De laatste tip is om de instellingen van de printer aan te passen. Wanneer je een printer aanschaft staat deze standaard ingesteld op fabrieksinstellingen. Je zou ene hoop papier kunnen besparen door de printer op recto verso stand te zetten. Ook kun je ervoor kiezen om vaker in zwart wit te printen. Dit bespaart op de lange termijn een hele hoop inkt.