ABNY
Image default
Bedrijven

Een lening aanvragen

Een lening aanvragen is verleidelijk als u geld nodig heeft om een grote uitgave te betalen. Ga eerst voor uzelf na of een lening aanvragen echt noodzakelijk is. Sparen voor een grote uitgave is een beter alternatief.

Een lening kost geld door de rente die u hiervoor moet betalen. Hierdoor betaalt u te veel voor een aankoop. Wellicht dat u de aankoop nog kunt uitstellen. Als u spaart, ontvangt u rente en zit u niet vast aan een verplichte maandelijkse aflossing. Door uw aankoop uit te stellen en hiervoor te sparen, hoeft u geen lening aan te vragen.

Een lening aanvragen. Dit zijn de mogelijkheden.

Soms heeft u steuntje in de rug nodig en is het uitstellen van een aankoop niet mogelijk. Een lening aanvragen bij Directa kan dan een optie zijn. Oriënteer u van te voren goed, voordat u een lening gaat aanvragen. Als u lening wilt aanvragen, kunt u kiezen uit een Persoonlijke lening of een Doorlopend krediet. Verdiep u goed in de verschillen tussen deze twee leningen.

Beide leningen verschillen van elkaar en hebben andere kenmerken. Daarnaast kunt u in Nederland geld lenen bij verschillende kredietverstrekkers, banken en financiële tussenpersonen. Iedere bank of kredietverstrekker heeft weer andere voorwaarden en hanteert weer andere rentetarieven. Om een vergelijking te kunnen maken, kunt u gebruik maken van verschillende vergelijkingssites gericht op lening. Wilt u liever worden geadviseerd over een lening? Een financieel tussenpersoon kan u adviseren over lenen.

Wat kost een lening?

Een lening kost geld. U betaalt namelijk rente over het bedrag wat u leent. De hoogte van de rente is afhankelijk van de soort lening, de hoogte van het leenbedrag, het maandbedrag (aflossing), de looptijd en de geldverstrekker waar u het geld leent. Om er achter te komen wat een lening kost, kunt u op verschillende websites van aanbieders een berekening maken. Daarnaast kunt u vrijblijvende offertes aanvragen bij verschillende aanbieders.

Een lening aanvragen doet u niet elke dag

Een lening moet passen bij uw wensen, persoonlijke en financiële situatie. Een lening aanvragen, doet u dus niet zomaar. Het is een financiële verantwoordelijkheid voor de lange termijn. Oriënteer u eerst goed, maak een weloverwogen beslissing en kijk verder dan alleen rente als u geld gaat lenen. Ook de voorwaarden, de betrouwbaarheid en professionaliteit van een geldverstrekker zijn belangrijk.

Let op! Geld lenen kost geld.

https://www.directa.nl/