ABNY
Image default
Auto’s en Motoren

Tips om in één keer te slagen voor je rijbewijs

Ben je klaar om je rijbewijs te halen? Als je onze tips opvolgt, slaag je zeker weten in één keer voor je CBR-examen! Lees hieronder alle tips van Rijschool Veldkamp in Den Haag om in één keer te slagen voor je rijbewijs.

Wat je niet moet vergeten tijdens je examen:

  • Goed opletten bij het wegrijden 
  • Rechte stukken en bochten 
  • Kruispunten 
  • In- en uitvoegen 
  • Inhalen en van strook wisselen 
  • Bijzondere weggedeelten 
  • Bijzondere manouvres 

Goed opletten bij het wegrijden

Deze tip zet je al tijdens het wegrijden in: neem controle over de situatie om je heen, zodat je zeker weet dat je ontspannen weg kunt rijden zonder iemand te hinderen of zelf gehinderd te worden. Tijdens je rijlessen bij Rijschool Veldkamp leer je dit allemaal onder de knie te krijgen.

Rechte stukken en bochten

Het is van uiterst belang dat je altijd genoeg ruimte hebt op de weg. Let dus zowel op rechte stukken van de weg als in bochten op dat je de juiste snelheid aanneemt, zodat je genoeg tijd hebt om te reageren, mocht dat nodig blijken. De juiste snelheid is overigens niet perse langzaam! Rijd snel genoeg om niemand tot last te zijn, maar niet te snel.

Kruispunten

Kijk goed om je heen, vooral wanneer je een kruispunt nadert! Let op de andere weggebruikers, de borden en de aanwijzingen, en maak goed duidelijk wat je van plan bent.

In- en uitvoegen

Ook bij het in- en uitvoegen is het van uiterst belang dat je goed bewust bent van je omgeving. Kijk dus goed om je heen, let op de snelheid van de andere weggebruikers en voeg je pas in wanneer je je zeker voelt, zonder anderen te hinderen.

Inhalen en van strook wisselen

De belangrijkste tip bij het inhalen en van strook wisselen is om niemand te hinderen. Laat dus goed zien wat je van plan bent en kies het juiste moment uit.

Bijzondere weggedeelten

Bij oversteekplaatsen en rotondes is het belangrijk om langzaam en voorzichtig te rijden.

Bijzondere manoeuvres

Tijdens het praktijkexamen van het CBR zul je twee van de drie bijzondere manoeuvres moeten doen. Bereid je daarom goed voor op een parkeeropdracht, een omkeeropdracht of een stopopdracht; voer de manoeuvre op een rustige plek met veel ruimte uit en let goed op.

Rijlessen bij Rijschool Veldkamp

Klinken deze tips allemaal nog een beetje te vaag, of vraag je je af hoe je ze nou eigenlijk het allerbeste zou kunnen toepassen? Dan is de laatste tip voor jou wellicht de allerbelangrijkste: kies een goede rijschool in Den Haag uit om met een instructeur veilig en zelfverzekerd op de weg te leren gaan! De instructeurs van Rijschool Veldkamp uit Den Haag helpen je graag om alles op jouw tempo te leren. 
Neem vandaag nog contact met ons voor een rij-opleiding of als je vragen hebt. Tot snel!

https://www.rijschoolveldkamp.nl/