ABNY
Image default
Auto’s en Motoren

Schade door parkeren

Het kan iedereen overkomen. Vooral met een camper kun je snel schade rijden. Kies daarom verstandig een achteruitrijcamera camper. Stel: je hebt nietsvermoedend je auto geparkeerd en je komt na een tijdje terug en je ziet dat je auto flinke schade heeft opgelopen. De auto die de schade heeft veroorzaakt is allang met de noorderzon verdwenen. Wat kan je dan doen? Wat je kunt doen om verhaal te halen is afhankelijk van de situatie. In veel gevallen kun je gelukkig wel een schadevergoeding ontvangen. Wat hierbij wel vaak het geval is is dat het een gunstige werking heeft wanneer je zelf getuigen bent. Op zo een moment kan je namelijk zelf de dader aanspreken. Het is wel verstandig om dit op een vriendelijke manier te doen. Want daarmee bereik je het meest. Je kunt ook de kans op schade beperken met behulp van een achteruitrij camera.

 

Dader bekend

Als je de schade ontdekt bij de auto en de dader is al niet meer aanwezig, dan kan het alsnog zon zijn dat er een briefje is achtergelaten. Dit is natuurlijk een nette vorm van communiceren. In dit geval kan je gelukkig altijd schade verhalen met degene die het heeft veroorzaakt. De schade hoeft overigens niet te zijn ontstaan door een andere auto, maar kan ook door een fietser of een voorwerp dat tegen de auto valt. Helaas komt het tegenwoordig steeds meer voor dat er geen briefje met contactinformatie wordt achtergelaten

 

Dader onbekend

Het komt toch nog voor dat de dader helemaal geen informatie achterlaat en gewoon weggaat bij plaats delict. Hoe weet je nu bij wie je terecht kan om schade te claimen? Er zijn verschillende manieren om het schadeprobleem op te lossen: Waardeborgfonds Motorverkeer kan een vergoeding uitreiken wanneer is aangetoond dat de schade door een motorvoertuig komt. En wanneer je aangifte bij de politie hebt gedaan en minimaal twee getuigenverklaringen heb, kan je ook via Waardeborgfonds Motorverkeer een schadevergoeding ontvangen.