ABNY
Image default
Hobby en vrije tijd

Jezelf ethisch verantwoord kleden

Wanneer we denken aan kleding denken we snel aan zaken zoals de H&M en Zara. Zij verkopen kleding die van pas zijn aan de trends van nu en hebben elke twee weken een minicollectie. Dit is een hele slimme, maar wel onethische manier van handelen. Doordat zij deze collecties uitbrengen, krijg jij het gevoel dat je niet mee gaat met de trends van die maand. Dat zorgt ervoor dat wanneer je deze winkels binnen gaat je het gevoel hebt dat je nieuwe dingen moet kopen, omdat er vorige week nog zoveel andere dingen maken. Zo blijf je ook achter met kleding die na een paar weken ongebruikt in je kledingkast liggen, omdat ze dan toch niet meer zo leuk zijn als toen je ze kocht. Leer kleuren te vinden die bij jou passen en koop niet dingen die in zijn die eigenlijk niet zo goed bij je staan. De kleuren van deze zomer zijn lavendel, geel en verschillende neon kleuren. Dit zijn kleuren die niet bij iedereen passen.

Wat beter is dan kleding te kopen van deze bedrijven is opzoek te gaan naar tweedehands kleding. Tijdloos, duurzaam en goedkoper dan de meeste andere kleding in de reguliere winkels. Vaak moet je wel wat veranderen aan deze items om ze bij jou te laten passen. Ik vond laatst bijvoorbeeld bruine, leren laarzen, maar had eigenlijk zwarte laarzen nodig. Ik wist niet dat je de kleur van leer kan veranderen, maar blijkbaar bestaat er leer verf. Ik kocht dit online en ging bezig en het resultaat was geweldig. Voor twintig euro had ik gloednieuw laarzen van goede kwaliteit.

Het kan lastig zijn om mooie items te vinden in een tweedehands winkel. Veel van de spullen zijn eigenlijk niet zo heel mooi en daarvan snap je dat ze er liggen. Als je dan wel iets moois vind, voelt dat ook echt als een overwinning.

https://www.leerverfshop.nl/