ABNY
Image default
Sport

De prachtige schaakspellen van Raindroptime

Het verhaal gaat dat er ooit een koning was die zo onder de indruk was van het schaakspel wat gemaakt was door één van de spellenmakers uit zijn rijk, dat de spellenmaker mocht vragen wat hij ook maar zou wensen. De spellenmaker vroeg om één graankorrel op het eerste vlak van het schaakbord, twee graankorrels op het tweede vlak, vier graankorrels op het derde vlak en op deze manier wenste hij telkens het dubbele aantal graankorrels op elk vakje van het schaakbord. De uiteindelijke hoeveelheid graankorrels voor de spellenmaker, was meer dan de gehele oogst, die de koning in zijn bezit had.

Het schaakspel is duizenden jaren geleden ontstaan en er zijn inmiddels vele varianten op de markt. De webwinkel van Raindroptime heeft een geweldig aanbod schaakspellen, borden, toebehoren en gadgets in het assortiment. Schaakspellen voor binnen of buiten of magnetisch voor op reis, het is allemaal te vinden in de webwinkel van Raindroptime. En voor vragen is er een zeer handige klantenservice telefonisch bereikbaar of per email. Schaken is leuk en leerzaam en het is een spel voor iedere leeftijd. Het spel leert mensen om stappen vooruit te kijken, dus wanneer de spelregels worden begrepen kan er op ieder niveau worden geschaakt.

 

Een bijzonder assortiment

Het leuke aan de schaakspellen van tegenwoordig is dat er heel veel variaties zijn in de uitvoeringen. 

 • Diverse speelborden gemaakt van diverse materialen.
 • Verschillende schaakstukken van gemaakt van diverse materialen.

De schaakborden zijn een belangrijk onderdeel van het spel. Het speelveld of het strijdvlak hoeft niet indrukwekkend te zijn om een spannende pot schaak te kunnen spelen, maar het hebben van een prachtig schaakbord is altijd een mooie meerwaarde bij het spelen van een spel. De schaakborden zijn in verschillende materialen en formaten verkrijgbaar.

De schaakborden zijn onder andere verkrijgbaar in de volgende materialen:

 • Mahonie en esdoorn, teak of notenwortelhout
 • Plastic
 • Magnetisch met kunststof
 • Van doek
 • Karton
 • Rubberhout
 • Vinyl(oprolbaar)
 • Siliconen
 • Messing en emaille
 • Nylon voor buiten
 • Steen

De schaakstukken zijn verkrijgbaar in de volgende materialen:

 • Polystone(marmerhars)
 • Kunststof
 • Siliconen
 • Kunststof/ magnetisch, gekleurd en transparant
 • Goud en zilver
 • Gegoten zink
 • Koper, metaal
 • Been
 • Geëboniseerd buxus hout
 • Rubberhout

Materialen en thema’s

 

Een schaakspel leent zich uitstekend voor het gebruik van verschillende thema’s. Er valt altijd wel een boeiend onderwerp te vinden om een schaakspel mee te maken. Niet alleen is er een grote verscheidenheid in materialen maar ook in thema’s verkrijgbaar in de webwinkel van Raindroptime. Oude klassieke thema’s of grappige uitvoeringen zijn er in verschillende prijsklassen verkrijgbaar, en het is zeker interessant om er in de webshop eens rustig doorheen te kijken.

De thema’s gaan vanuit de oudheid van Camelot, Alexander, Alice in wonderland, Napoleon, Poseidon, Grieks vs Romeins, Lord of the Rings en Dinosaur, tot aan uitvoeringen van katten tegen honden en een New York versie.

Natuurlijk zijn er ook de klassieke uitvoeringen verkrijgbaar zoals de stijlen van Old Dutch, Americo, Berliner, Regence, Lardy en Stanton. Beschilderd of naturel de schaakstukken staan overzichtelijk geordend en zijn in verschillende groottes verkrijgbaar. De grote spelstukken om buiten mee te schaken zijn natuurlijk het grootst in uitvoering.

Met een paardensprong

 

De schaakspellen verkrijgbaar bij Raindroptime zijn prachtig om neer te zetten, maar het kan wel een gebeuren dat een spel meegaat op reis of mee wordt genomen naar een medespeler. Naast de magnetische uitvoeringen van de schaakspellen zijn er ook verschillende goede opbergkisten en draagtassen verkrijgbaar via de webwinkel. Het is fijn als de schaakstukken slijten door het spelen en niet door eventueel vervoer.

Diverse schaakboeken, video’s en software zijn ook verkrijgbaar om de kunst van het schaken nog beter onder de knie te krijgen. Schaakklokken staan ook afgebeeld in een aantal uitvoeringen, voor ieder persoon zijn of haar eigen voorkeur.

Het doel van het schaakspel is het schaakmat zetten van de koning van de tegenstander. Natuurlijk is dat niet mogelijk om in één stap te realiseren. De stappenmethode om het schaakspel goed aan te leren staat uitgebreid toegelicht op de pagina van Raindroptime. Schaaktrainingen en schaakprogramma’s maken dit geheel compleet om het optimale uit jezelf te kunnen halen, met het spelen van het schaakspel. Spelregels, tactiek, positionering, verdedigen, aanvallen, eindspel en strategie zijn belangrijke onderdelen die een complete studie vormen. 
Voor het aanschaffen van een prachtige schaakset en toebehoren is Raindroptime het juiste adres.

https://www.raindroptime.com/