ABNY
Image default
Adverteren

Webdesign voor gevorderden

Webdesign voor gervorderden 

In dit artikel worden een aantal facetten van de webdesign anno 2019 uitgezet. Dit artikel is vooral gericht op gevorderden webdesigners die al jarenlange ervaring hebben met verschillende klanten in de webdesign. Deze webdesigners dienen klanten te hebben geholpen met de webdesign in verschillende branches en van verschillende formaten om daadwerkelijk een goed beeld te hebben van het vakgebied en wat de impact van webdesign op de conversieratio heeft.

Een onderdeel van de webdesign en de uitstraling van de website dat in veel gevallen wordt onderschat is de website snelheid. De website snelheid heeft vanaf het eerste moment een enorme impact op de vindbaarheid van de website doordat het de eerste make or break is. Vooral op de mobiele telefoon waar tegenwoordig de meeste bezoekers vandaan komen is de website snelheid cruciaal. 

Een onderdeel van de website snelheid is het hebben van de juiste hosting partij. Bij deze keuze spellen een aantal variabelen een rol waaronder de geografische locatie van de hosting partij. Wanneer een klant waarvoor je bezig bent aan de webdesign van de website zich bevindt in Spanje of een ander land dan is het belangrijk dat de hosting partij hier ook fysiek aanwezig is. Wanneer de geografische afstand tussen de hosting partij en de klant te groot is kan dit een negatieve impact hebben op het bedrijf en de snelheid van de website.

Daarnaast is het ook een mooi punt om aan te houden dat in veel gevallen een hosting van boven de 30 euro per maand zorgt voor een snellere verbinding. De reden hierachter is dat je dat niet meer de hosting deelt met andere websites waardoor alle breedband van jouw website is. Dit kan zorgen voor een exponentieel snellere website.

Daarnaast heeft het CMS waar gebruik van wordt gemaakt een enorme impact op de website snelheid. De reden hiervoor is dat een CMS zoals WordPress de HTML, CSS en JS bestanden op een andere manier opmaakt en aanlevert. Dit bepaald uiteindelijk grotendeels de website snelheid. Daarnaast wordt de keuze voor WordPress in veel gevallen maakt doordat WordPress een CMS is met enorm veel plugins en mogelijkheden waardoor het aantrekkelijk wordt om dit CMS voor een website te maken

Echter heeft een open source CMS weer andere voordelen. Wanneer het budget ruim is kunnen alle wensen custom erin worden gezet wat maakt dat dit een significant voordeel oplevert ten opzichte van een cms zoals WordPress dat vaak vastzit aan thema’s. In de webdesign heeft dit een grote impact.

https://zicht.nl/diensten/webdesign