ABNY
Image default
Banen en opleidingen

EHBO cursus

EHBO cursus: weten wat u moet doen
Wanneer er een ongeluk heeft plaatsgevonden, is het van levensbelang dat het slachtoffer tijdig hulp krijgt. De eerste minuten zijn cruciaal en kunnen het verschil maken tussen dood of leven. Met een EHBO cursus, weet u wat u moet doen, in dit soort acute situaties.

Eerste hulp kunnen bieden, met een EHBO cursus
Heeft iemand bijv. een levensbedreigende wond opgelopen, stikt er een persoon, of krijgt iemand een hartstilstand? Dan is het zaak om direct te reageren. Het kan even duren voordat de hulpdiensten gealarmeerd en gearriveerd zijn. Doordat u in de EHBO cursus hebt geleerd hoe u dient te handelen, hoeft u niet radeloos te staan wachten op professionele hulp.

Een EHBO cursus volgen
In deze cursus leert u hoe u het beste hulp kunt bieden, in verschillende situaties. Dit kunnen eenvoudige zaken zijn, zoals een pleister aanbrengen, of een persoon alleen geruststellen. Maar ook ernstige zaken, zoals: wat moet ik doen als iemand derdegraads brandwonden oploopt, in shock is, hoofd- en nekletsel heeft, of niet meer ademt? U leert verbanden aan te leggen, hoe de Heimlich greep wordt toepast, hoe iemand in stabiele zijligging wordt gelegd en hoe men dient te reanimeren (met en zonder AED).

Specifieke kennis opdoen
Werkt u met kinderen, dan is het extra van belang om te weten wat u moet doen. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Het kind drinkt van een giftige stof, valt, of verslikt zich. Er is een specifieke cursus Eerst Hulp aan Kinderen. Voor kinderen heersen op bepaalde punten andere regels. Doordat een baby nog zo klein is, beademt en reanimeert u het kind op een andere wijze dan bij volwassenen.

Geldigheid diploma EHBO
Het diploma is twee jaar geldig. Om de kennis bij te houden, wordt geadviseerd om elk jaar een herhalingscursus te volgen.