ABNY
Image default
Woning en Tuin

Een boxspring verdient een goed topmatras

Een topmatras wordt ook wel topdekmatras, dekmatras of matrastopper genoemd. Het betreft een matras dat geplaatst wordt bovenop het reguliere matras. Vaak gebeurt dit bij een boxspringcombinatie, waarop dan een extra latex topmatras komt. De reden om een extra latex topmatras te plaatsen is het feit dat dit aanvullende matras een aantal interessante voordelen heeft.

Waarom kiezen voor een extra latex topmatras?

Er zijn diverse pluspunten aan een latex topmatras. Zo biedt dit extra matras een aanvullend comfort boven een standaardmatras. Een latex topmatras van minimaal 4 centimeter zorgt ervoor dat jouw lichaam beter ondersteund wordt dan zonder dit extra matras. Daardoor kom je ’s nachts beter tot rust en wordt je fitter wakker. Een tweede voordeel van topmatrassen is dat je hiermee twee eenpersoons matrassen kunt omvormen tot één matras zonder naad. Dat dat comfortabeler ligt, behoeft natuurlijk geen uitleg: je bent immers af van die vervelende naad tussen twee matrassen in? Ten derde is een topmatras van latex een stuk hygiënischer. Latex absorbeert geen insecten en ongedierte en is gemakkelijk te reinigen: je haalt het topdekmatras eraf en reinigt slechts het beddengoed op de bovenste laag. En… klaar is Kees! Ten slotte verleng je via het gebruik van een matrastopper de levensduur van jouw hoofdmatras. Deze slijt namelijk een stuk minder snel. Genoeg redenen dus om een topmatras te overwegen als je een boxspring hebt.