ABNY
Image default
Huishoudelijk

10 kooptips voor het kopen van een inductie kookplaat

Een inductie kookplaat is een verstandige keuze voor uw moderne keuken om het efficiënt en uniek te maken. Vergelijkbaar met gas- of elektrische kookplaten, deze technologie is gebaseerd op magnetische inductie. Het resultaat is een schone, energiezuinige en coole gadget voor uw moderne keuken.

De inductieverwarming is in feite de overdracht van magnetische energie van een draadspiraal in de pot. De pot moet gemaakt zijn van het materiaal dat magnetisch geleidend en ferromagnetisch kan zijn. Inductie koken was enkele jaren aanwezig, maar recentelijk is het ook populairder geworden. De belangrijkste reden is de daaropvolgende daling van de prijs en het verhogen van het gebruik van inductiekookplaten door professionele koks.

Welke voordelen brengt een inductie kookplaat met zich mee?

Een inductiekookplaat verwarmt de kookpan direct met het magnetische inductieprincipe. Dit is anders dan traditionele elektrische spoelen en gasverbranding. Omdat de hitte rechtstreeks naar de pan wordt geleidt, is deze technologie sneller en energie-efficiënter.

De bovenkant van de kookplaat (meestal van keramisch glas) blijft koel wanneer deze in gebruik is en er is geen sprake van verspilde warmte of vlammen die zijn gegenereerd tijdens het koken. Omdat er geen vlam of directe warmte is, is de pan altijd vrij van koolstof of enig ander soort vuil en stof.

Met een inductiekookplaat wordt in korte tijd een grote hoeveelheid warmte gegenereerd en deze kan continu worden verhoogd. Je kunt sneller koken en koken, en de temperatuur met meer precisie laten sudderen in vergelijking met de traditionele kookmethoden.

Het schoonmaken van de inductie kookplaat

Kortom, inductiekookplaat biedt een zeer efficiënte, schone en snelle kookervaring. Er zijn veel fabrikanten die dit product maken en een heleboel coole functies aanbieden. Het is verstandig om de vereiste functies te selecteren die aan de vereisten voldoen terwijl u uit de zak betaalt.

Het vermogen van de inductie kookplaat

De inductiekookplaten bieden meer efficiëntie in combinatie met op kookelementen gebaseerde verwarmingselementen. De inductiekookplaat biedt een rendement van meer dan 80%. Omdat er geen open vuur of heet kookelement is, is er geen sprake van warmteafvoer buiten de kookpan of het oppervlak van het kookvlak. Het inductieproces produceert warmte direct op het kookgerei, waardoor het inductiekooktoestel effectiever is dan een elektrische kookplaat.

Hoogste vermogen

De meeste inductiekooktoestellen schatten tussen 1000 – 1800 W @ 120VAC of 240VAC. Het hogere vermogen betekent snel koken, maar kan duur zijn in termen van prijs en kosten van elektriciteitsverbruik. Als u voor een 120V-voeding een fornuis van meer dan 130W selecteert, hebt u mogelijk een speciaal 20A-stopcontact met hoog vermogen nodig.

 Als u een kookveld van 1800 W op uw normale stopcontact aansluit,  kunt u regelmatig een lont van uw zekering krijgen of brand veroorzaken. Houd rekening met de wisselwerking tussen de bereidingssnelheid en de kosten van elektriciteit, terwijl u voor het elementvermogen van de inductiekookplaat hebt gekozen.

Terwijl u bepaalde voedingsmiddelen kookt, moet u mogelijk de energie regelen om het voedsel precies te verwarmen. De inductiekookplaten worden geleverd met vermogensniveaus waarmee u de hoeveelheid warmte kunt instellen die nodig is voor een bepaald voedsel. De meeste inductiekookplaten hebben verschillende vermogensniveaus die tijdens het koken kunnen worden ingesteld. Bijvoorbeeld voor een inductiekookplaat van 1800 watt die wordt geleverd met 10 verschillende vermogensniveaus die variëren van 200 tot 1800 watt om vooraf in te stellen tijdens het koken.

Timer op je inductiekookplaat

Voor het geval je iets wilt koken of verwarmen voor een tijdje !. Beter om een ​​inductiekookplaat met timerfunctie te kiezen. U kunt de tijd instellen waarvoor u de inductiekookplaat wilt gebruiken en na afloop van de uitputtende tijd schakelt het kookveld zich onmiddellijk uit.

Idealiter worden de kookplaten geleverd met een ingebouwde digitale countdown timer die stappen van 1 minuut overneemt die kunnen oplopen tot 170 minuten. Na de vooraf ingestelde tijd schakelt het fornuis automatisch uit. Dit zal stoppen met het verbruiken van extra energie om energie te besparen en per ongeluk vuur.

Bediening van de kookplaat

De instellingen voor koken zijn beschikbaar op een digitaal bedieningspaneel van waaruit u toegang hebt tot de eenvoudige en intuïtieve bedieningselementen. Het bedieningspaneel komt met kleine drukknoppen of aanraakpanelen zoals het mobiele scherm. Touchpanelen zijn geavanceerder en een beetje duur in vergelijking met drukknoppen.

Vooraf ingestelde inductie kookplaten

Vooraf ingestelde menu’s zijn gedefinieerd voor bepaald voedsel, ingesteld met gedefinieerde hitte en tijd voor elk voedsel. Veel moderne inductie kookplaten hebben vooringestelde kookmenu’s zoals de grill, roeren, koken, melk, bakken, enz.

Deze menuknoppen maken uw leven gemakkelijk en laten u een snelle kookstand selecteren in plaats van telkens de warmte en kracht van elk gerecht in te stellen. Naast deze menu’s heeft het bedieningspaneel LED- / LCD-indicatoren, een kinderslot, timers en vooraf ingestelde menu’s die handig zijn om naadloos en gemakkelijk te koken.

Maximale temperatuur instellen

Met behulp van de temperatuurregeling kun je je eten tot in de perfectie bereiden en het verbranden of te gaar koken vermijden. Er is een ideale kooktemperatuur voor elk soort voedsel om te voorkomen dat u voeding en smaak verliest. Voor het beste resultaat is het beter om temperatuur regelbare kookplaten te krijgen die instelbaar zijn van 140 tot 430 graden Fahrenheit

Pandetectie op je inductie kookplaat

Inductiekookplaten bieden ook de automatische pan detectie functie. Dit zorgt ervoor dat de verwarming wordt uitgeschakeld zodra het kookgerei uit de kookplaat wordt verwijderd. De meeste inductiekookplaten worden automatisch uitgeschakeld nadat de pan van de kookplaat is verwijderd. Dit is om te zorgen voor minder verspilling van energie en elektriciteit.

https://witgoedland.net