ABNY
Hobby en vrije tijd

Software en hardware wallets; wat is het verschil?

Software en hardware wallets; wat is het verschil?

Digitale valuta’s worden opgeslagen in de digitale wallet van de eigenaar. Deze eigenaar heeft hier een uniek wachtwoord voor en is de enige doe toegang heeft tot het geld. Met een digitale wallet kun je alles doen met je digitale valuta wat je nodig hebt.

Je kunt crypto’s kopen, crypto’s ontvangen en crypto’s uitgeven en dit alles op een zeer snelle en gemakkelijke manier. Een digitale wallet is dus echt een portemonnee, maar in digitale vorm, net als dat cryptocurrency’s echte valuta zijn in digitale vorm.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen software en hardware wallets. Hier lees je over het verschil tussen deze twee bewaarplaatsen.

Wat is een software wallet?

Cryptocurrency’s koop je bij een wisselkantoor en bij Bitvavo.com kun je hier euro’s voor gebruiken. Het geld dat je hebt gekocht wordt vervolgens in een wallet geplaatst en in de meeste gevallen is dit een software wallet. Je maakt een account aan die de valuta accepteert die jij gekocht hebt en dit is gratis.

Vervolgens krijg je een unieke key waarmee alleen jij toegang krijgt tot je wallet. Vaak is er ook een app, zodat je ook via je mobiele apparaten toegang hebt. Software wallets zijn in principe veilig, maar als iemand je telefoon vindt dan is er een kans dat je je geld kwijt bent. Bij grote bedragen wordt er daarom ook aangeraden om een hardware wallet te nemen.

Wat is een hardware wallet?

Een hardware wallet is een soort van USB-stick waar al je paswoorden op staan. Zonder deze USB-stick kan je je wallet niet in. Je kunt deze hardware wallets aanschaffen voor gemiddeld €100. Het fijne van een hardware wallet is dat je deze bijvoorbeeld in een kluis kunt plaatsen zodat je zeker weet dat niemand toegang krijgt tot je wallet.

Het goede nieuws is dat hardware wallets ook beschikbaar zijn voor mobiele apparaten. Stel deze wordt gestolen, dan weet je zeker dat je jouw digitale valuta niet kwijt zal raken.

https://bitvavo.com/nl

Gerelateerde artikelen

Voor je kweekbenodigdheden ga je naar Ecogardenshop

Veelgestelde vragen over sigaren: wat je moet weten

Visgids Lemmer