ABNY
Image default
Vakantie

Leuke dingen om te doen in Bilbao, Spanje!

De Baskische stad Bilbao is uitgegroeid tot een belangrijk knooppunt van kunst, architectuur en design en herbergt vele musea, galerijen en architecturale wonderen. Maar de stad is niet alleen een kunstwerk om te bekijken, het heeft ook een strand voor een heerlijk dagje relaxen, heerlijke terrasjes, tapasrestaurantjes en een leuke binnenstad. Ik heb de leukste dingen om te doen in Bilbao voor jou op een rijtje gezet!

1. Het Guggenheim Museum

Als er één ding is wat je niet mag overslaan in Bilbao dan is het wel het Guggenheim museum. Ook al is het alleen maar om de buitenkant van het museum te zien. De architectuur van het gebouw is bijzonder en ook de grote spin en de bloemenhond zijn een foto waard. Het beste uitzicht op het museum heb je trouwens vanaf de hoge La Salve brug. Daarnaast is natuurlijk ook leuk om een bezoekje te brengen aan het museum. De tentoonstellingen op de begane grond zijn een hoogtepunt en het museum biedt nederlandstalige audiotours aan.

2. Een heerlijk dagje … STRAND!

Het strand! De perfecte activiteit voor een lekker rustig (en gratis) dagje luieren. Bilbao heeft veel stranden. Je hebt zelfs verschillende soorten stranden, voor de avonturier heb je Playa de Arrigunaga, voor het hele gezin is er Playa de Ereaga en voor degene die gewoon lekker willen zonnen is er Playa de Plentzia. Voor ieder wat wils. Een perfecte ‘relax-dag’ na een dagje stad verkennen.

3.  Wandel door de straten van de Casco Viejo

De oude binnenstad van Bilbao, bekend als de Casco Viejo, is een interessante plek om te verkennen, vol met smalle kronkelende straatjes, kleurrijke architectuur en een leuk aanbod aan winkels en bars. Enkele van de topattracties in de oude stad zijn de Catedral de Santiago de Bilbao, het Archeologisch Museum, de Plaza Nueva en de kerken San Nicolás en San Antón.

4. Museo Diocesano de Arte Sacro

Een reis door de Spaanse geschiedenis! Het voormalige klooster opende in 1995 haar deuren voor het publiek. In het museum zijn er een aantal zalen te vinden die zijn ingedeeld in verschillende tijdperken, van de middeleeuwen tot en met nu. In de zalen staan veel heilige beelden, schilderijen, kleding en sieraden uit die tijd. Het is zeker de moeite waard om hier een bezoekje aan te brengen.

5. Uitzicht vanaf de Artxanda berg

Voor een mooi uitzicht over Bilbao neem je de tram die op de Artxanda berg rijdt. De tramstop vind je in de wijk Matiko, vlakbij de Zubizuri brug. Een ritje op de heuvel kost een paar euro en je hebt hier een fantastisch panorama over de stad.

Auto huren in Bilbao

Er zijn een aantal plekken in Bilbao waar je een auto kunt huren. Kom je aan in Bilbao met het vliegtuig, dan is het natuurlijk het handigste om je auto te huren bij een verhuurbedrijf op het vliegveld, https://www.autospanje.nl/nl-luchthaven-bilbao/. Firefly, Sixt, Enterprise, National, Keddy By Europcar, Thrifty, Alamo, Rhodium, Flizzr, Dollar, InterRent, Budget en Europcar… hebben onder andere een loket op het vliegveld van Bilbao. Een auto huren kan al vanaf 15 Euro per dag. Een auto is natuurlijk een perfect alternatief om de omgeving van Bilbao te verkennen. Maar mocht je in de stad willen blijven, dan is een auto overbodig. Het openbaar vervoer in Bilbao is prima.

https://www.autospanje.nl