ABNY
Image default
Haartransplantatie

6 tips bij haaruitval

Ouderdom komt met gebreken. We kennen de uitspraak allemaal. Maar toch is het moeilijk te accepteren dat het, naarmate we ouder worden, allemaal wat “minder” wordt. Neem haaruitval. Wanneer je haaruitval ervaart kan dit voor onzekerheid zorgen. Helemaal wanneer er kale plekken ontstaan. Natuurlijk kun je altijd kiezen voor een haartransplantatie, helemaal nu de techniek zover is gevorderd dat het resultaat er steeds natuurlijker uit ziet. Maar niet iedereen kan zich deze ingreep veroorloven. Gelukkig kun je met de volgende tips haaruitval beperken en bestrijden.

1)      Eet gezond Hippocrates, de grondlegger van de gezondheidszorg, zei het al: “Laat voedsel uw heling zijn”. Volgens hem was een gezonde voeding de basis van een goede gezondheid. Zijn advies gaat ook nu, bijna 24 eeuwen na zijn overlijden, nog op. Wanneer je voldoende vitamine B, C en E binnenkrijgt, help je je haar gezond en stevig te houden. Ook kun je het sneller laten groeien met zink en ijzer. Ook eiwitrijk-voedsel kan veel bereiken.

2)      No stress Toegegeven, stoppen met stressen is lastig. Een hoog stress niveau is echter funest voor je haardos. Stress zorgt namelijk voor langzamere haargroei en meer haaruitval. Dus zoek bewust de ontspanning op.

3)      Was je haren minder vaak Hoewel shampooreclames ons anders willen doen geloven is het echt niet nodig om elke dag je haar te wassen. Sterker nog, als je te vaak je haren wast, tast dit het natuurlijke vetlaagje dat je haren gezond houdt aan.  Dus was je haar gewoon maar twee keer per week en gebruik een speciale shampoo, de zogenaamde thickening shampoo. Deze shampoo, die je gewoon bij de drogist kunt kopen, geeft het haar meer volume

4)      Zorg voor een goede doorbloeding Een goede doorbloeding van de hoofdhuid is essentieel wanneer je een mooie haarbos wilt houden. Het is tenslotte het bloed dat zorgt voor de toevoer van essentiele bouwstenen (zie tip 1) en voor de afvoer van afvalstoffen. Geef jezelf elke dag een stevige hoofdhuidmassage met je vingertoppen. Deze tip draagt ook bij aan het verlagen van je stressniveau (zie tip 2)

5)      Voor de dames: maak je haar los Een haarelastiekje of een speldje stelt je in staat om je haar op een leuke manier te dragen. Het nadeel is echter wanneer je de boel te strak maakt, de doorbloeding vermindert. Aangezien we net in tip 4 hebben gezegd dat het belangrijk is de doorbloeding te verbeteren is de conclusie simpel: weg met dat haarelastiekje en die haarspeldje. Maak je haar los!

Stop met roken Er is geen enkele reden waarom je door zou moeten gaan met roken. Er zijn héél veel redenen om te stoppen. Haaruitval is er een van. Roken vernauwt je bloedvaten (zie tip 4) en zorgt ervoor dat je haarwortels onvoldoende zuurstof en voeding kunnen opnemen. Daardoor sterven de haren af en krijg je haaruitval. Stop met roken en je haar zal je dankbaar zijn.

https://theprivatehairclinic.nl/