ABNY
Image default
Bedrijven

LED panelen

Iedereen zal het erover eens zijn, dat tl-verlichting één van de meest ongezelligste soorten verlichting is. Wilt u een gezellig interieur hebben? Kies dan nooit voor tl-verlichting. Maar tl-verlichting is nog steeds een erg populaire verlichting. Voor ruimtes waar veel verlichting nodig is, zijn tl-buizen juist de ideale verlichting. Vandaar dat u deze verlichting veel ziet in kantoorgebouwen, fabrieken, magazijnen en industriële omgevingen. Voor thuisgebruik wordt vaak voor een tl-buis gekozen in een schuur, berging of onder een keukenkastje. U zult deze verlichting enkel ophangen, omdat het zeer functioneel is en u voldoende ziet. Maar er is tegenwoordig een goed alternatief voor tl-verlichting, namelijk LED panelen.

Wat is een LED lichtpaneel?

Simpel gezegd is een LED paneel een plaat aan of in het plafond dat verlichting geeft. In het paneel zitten meerdere LED lampen verwerkt, om gezamenlijk zowel de lichtbron als het armatuur te vormen. Een LED paneel is een zeer fraai alternatief voor de klassieke tl-buizen, die doorgaans lelijk ogen. LED panelen zijn daarentegen prettig om naar te kijken, ook als de verlichting uit staat. LED panelen kunnen uit verschillende formaten bestaan. Een LED paneel van 60 x 60 centimeter wordt als een standaard afmeting gezien, maar er zijn ook veel andere formaten. Zo is er altijd wel een LED paneel die in uw ruimte past. Ook grotere ruimtes die verlicht moeten worden, kunt u voorzien van een LED paneel met een groter formaat. In de regel is een LED paneel vierkant of rechthoekig van formaat, maar er zijn ook ronde panelen te koop.

De voordelen van LED panelen

Met een LED plafondplaat profiteert u van enkele voordelen, ten opzichte van klassieke tl-verlichting. Wellicht niet helemaal verrassend, maar een LED paneel levert, helemaal in ruimtes waar u meerdere panelen heeft hangen, een aanzienlijke energiebesparing op. LED verlichting gebruikt energie veel efficiënter en heeft bovendien een veel langere levensduur. Hoe vaak komt het niet voor dat een tl-buis na verloop van tijd gaat flikkeren en u deze moet vervangen? Heeft u wel eens inbouw tl-verlichting schoongemaakt? Dan weet u hoe lastig dit kan zijn met al die roosters. LED paneel verlichting kunt u juist heel gemakkelijk schoonmaken met een doekje.

LED verlichting inbouw plafond

Een LED paneel staat heel mooi aan het plafond en u heeft er ook nog eens optimaal verlichting van. Maar het is ook mogelijk om de panelen nog strakker weg te werken. Als u een systeemplafond heeft, dan zijn deze panelen, net als tl-verlichting gemakkelijk in te bouwen. U hoeft enkel een plafondpaneel te verwijderen, waarna u het LED paneel kunt plaatsen. U zult zien dat dit ook een grote verbetering is voor het plafond, dat zo een mooie strakke uitstraling krijgt.

Leddepot is specialist in bedrijfsverlichting. Bekijk ook de andere bedrijfsverlichting.

https://www.leddepot.be/led-panelen/