ABNY
Image default
Huishoudelijk

Wat maakt een elektrisch bedienbaar vloerluik zo handig?

De gestage opmars van elektrisch bedienbare vloerluiken

Het elektrisch vloerluik is sinds enkele jaren bezig aan een gestage opmars in de bouwsector. Veel nieuwbouwwoningen worden van een elektrisch vloerluik voorzien. Ook kiezen woningeigenaren steeds vaker voor het laten plaatsen van een elektrisch bedienbaar vloerluik in huis, om de ruimte naar de kelder of zolder efficiënt te kunnen afsluiten en openmaken. Maar waarom is het fenomeen elektrisch vloerluik zo populair geworden? Wat maakt dit type vloerluiken zo handig en profijtelijk?

Gemak dient de mens

Een van de grootste pro’s van elektrische vloerluiken is het grote gebruiksgemak. De luiken zijn op afstand bedienbaar. Je hoeft dus niet meer het zware luik zelf op te tillen en af te sluiten of te openen. Een simpele druk op de knop volstaat om jouw kelder- of zolderluik te bedienen! Dit is natuurlijk met name handig als het luik zich op een moeilijk bereikbare plek bevindt. Het openen en dichtdoen is door de afstandbediening een peulenschilletje geworden!

Veilige en betrouwbare luiken

Een ander pluspunt van luiken die elektrisch bediend kunnen worden, is de optimale veiligheid die ze bieden. Luiken met elektrische bediening zijn zeer veilig in het gebruik en betrouwbaar. Je hoeft niet bang te zijn dat het luik stukgaat of niet meer werkt. En je bent met luiken op elektra altijd gegarandeerd van een rotsvaste (af)sluiting van jouw luik(en).

Luiken verhogen het comfort

Een elektrisch vloerluik zorgt ervoor dat een kelderruimte of zolder goed en tochtvrij afgesloten kan worden. Het comfort in huis gaat hiermee aanzienlijk omhoog: de warmte in huis houd je beter vast, waardoor ook de energierekening lager uitvalt. In deze zin betaalt de investering die je doet in een elektrisch luik zich grotendeels weer terug.

Elektrische vloerluiken op maat

Een elektrisch vloerluik is erg sterk en robuust. Hierdoor kan dit type luik in elke maat gemaakt en bediend. Omdat ze sterk zijn, is het ook mogelijk om relatief grote vloerluiken elektrisch te bedienen!