ABNY
Image default
Sport

Vaarbewijs behalen

Liefde voor water

Toen ik als jonge lichtmatroos in de binnenvaart begon te werken had ik niet gedacht dat mijn vaarbewijs behalen ooit een kwestie zou worden. Voor mij was het een toevallige samenkomst van omstandigheden dat mij tot dit werk bracht. Eenmaal begonnen met de zware arbeid, kreeg ik al snel liefde voor de wateren. Dat rustgevende gevoel die de golven weten te wekken zijn mij altijd dierbaar gebleven. Jaren later, na het najagen van een totaal andere carrière, blijven de woorden van mijn kapitein mij nog altijd bij; ”Ga je vaarbewijs behalen jonge”.

Waar te beginnen voor een vaarbewijs?

Zoals bij alles in het leven komt ook bij het vaarbewijs behalen een hoop kijken. Welke boeken en cursusmateriaal is er nodig? Zijn er verschillende bewijzen nodig voor bijvoorbeeld een motorboot en een boot van 20 meter? Bestaat er ook een dagcursus? Zijn er avondcursussen beschikbaar? En welke zeilschool staat nou het beste aangeschreven? Het internet biedt een groot aantal opties. Bijna te veel om doorheen te spitten.

Vaarbewijs halen bij zeilschool de randmeren

Na enige tijd zoeken en vergelijken ben ik uiteindelijk bij zeilschool derandmeren uitgekomen. Met een ruim aanbod van opties voor kinderen en volwassenen, uitstekende docenten met veel ervaring in de praktijk, een hoog slagingspercentage, het juiste gehalte van vertrouwen, maakte het voor mij een makkelijke keus. Een waar ik zeker geen spijt van heb gehad. Een vaarbewijs behalen heeft mij weer dichter bij de wateren gebracht en gelukkiger dan ooit gemaakt.