De beste vakantie apps op een rijtje

Je gaat op vakantie en probeert in het buitenland met een local die geen Engels spreekt te communiceren. Plots besef je het: ik had toch die ene Translate-app moeten installeren. Tijdens een vakantie is het handig om de juiste vakantie apps op je iPhone te hebben. Je kan dan wel een iPhone hebben met een hip iPhone 11 Pro hoesje, maar als je er niet de juiste apps op hebt staan, is je vakantie een stuk minder!

Om je op weg te helpen, hebben we een lijst met iPhone-apps opgesteld voor tijdens je vakantie. Deze apps mogen zeker niet ontbreken.

Withlocals

Wil je in een buitenlandse stad graag een tour krijgen van een local, waarbij je gezellig 1-op-1 contact hebt terwijl je alle hoogtepunten van de stad ziet? Dan is de app Withlocals wat je nodig hebt. Kies uit meerdere gidsen en maak vooraf, via de app, een praatje, zodat je weet wat je kunt verwachten en of je een ‘match’ hebt.

TripAdvisor

Dé app als het gaat om het vinden van een goed restaurant tijdens een citytrip. Doordat deze app al jaren bestaat, is de database aan restaurants en reviews enorm. In vrijwel elke stad vind je daarom per type keuken het beste restaurant in de buurt.

TicketLens

Wil je zo goedkoop mogelijk genieten van attracties, concerten en tours? Installeer dan de app TicketLens op je iPhone. Deze app zoekt de goedkoopste kaartjes voor je en is inmiddels te gebruiken voor evenementen in meer dan 50 steden wereldwijd.

Google Maps en Google Translate

De Google-apps zijn vrijwel onmisbaar op vakantie. Met Maps vind je onder andere alle bezienswaardigheden, restaurants, tankstations en (ov-)routes en met Google Translate maak je jezelf verstaanbaar tegenover locals. Wat ons betreft twee apps die zeker niet mogen ontbreken!