Wat is fysiotherapie en wat doet een fysiotherapeut?

Als u een persoon vraagt ​​waar hij aan denkt wanneer hij de woorden fysiotherapie hoort, zal een groot percentage u vertellen dat hij denkt aan revalidatietherapie voor patiënten met blessures variërend van een ongeval of verlies van mobiliteit tot een sportblessure. Ze denken ook aan andere patiënten die revalidatietherapie nodig hebben voor ziekten die verband houden met musculoskeletale problemen en worden in het ziekenhuis opgenomen voor deze problemen.

Een kleiner percentage kan u vertellen dat zij denken aan fysiotherapie / cesartherapie als het werken met een soort oefeningen om de spieren te laten werken vergelijkbaar met wat een chiropractor doet, terwijl een ander percentage niet echt weet wat de woorden “fysiotherapie” betekenen. In het licht van het feit dat er veel vooroordelen bestaan ​​over wat fysiotherapie inhoudt, laten we eerst verduidelijken wat fysiotherapie is voordat we bespreken wat een fysiotherapeut doet en hoe zij u kunnen helpen.

Wat fysiotherapie echt betekent

Fysiotherapie omvat het proces van het manipuleren van verschillende lichaamsdelen om pijn te verminderen, mobiliteit en functie te verbeteren en de lichamelijke kracht te verbeteren om het individu te helpen genieten van een betere kwaliteit van leven. Fysiotherapie omvat ook het helpen van mensen om blessures te voorkomen en het energieniveau te verbeteren door fysiek fit te blijven.

Hoewel fysiotherapie een individuele evaluatie omvat om een ​​behandelplan op te stellen, kan het plan worden geassocieerd met een verwonding of ziekte of kan het ook bestaan ​​uit een plan voor een doorlopend gezondheidsprogramma dat u zal helpen genieten van een betere kwaliteit van leven door de energie hebben om meer dingen te doen en ervan te genieten. Als u problemen ondervindt met het opstellen van een gezondheidsplan op lange termijn, kan fysiotherapie een enorm voordeel zijn, omdat het wordt geïndividualiseerd om u te helpen uw gezondheids- en fitnessdoelen te bereiken.

Hoe een fysiotherapeut kan helpen

Een fysiotherapeut is hoog opgeleid en heeft een vergunning om mensen te helpen hun gezondheids- en fitnessdoelen te bereiken. Om deze reden beschouwen veel mensen fysiotherapeuten als artsen die u helpen een blessure of ziekte te overwinnen. Hoewel dit gedeeltelijk waar is, kunt u ook overleggen met een fysiotherapeut om een ​​persoonlijk programma te bedenken om de gezondheid te verbeteren en te behouden en letsel op de lange termijn te voorkomen.

Ongeacht of u een blessure of ziekte heeft of gewoon uw kansen op voortdurende goede gezondheid en levensduur wilt vergroten, zal een fysiotherapeut een volledige evaluatie uitvoeren, inclusief het herzien van de status van spier-, skelet-, neurologische, cardiovasculaire, pulmonale en lymfatische systemen evenals andere gezondheidsproblemen. De fysiotherapeut zal dan nauw met u samenwerken om te bepalen wat er moet worden gedaan om uw gezondheid en levensduur te verbeteren.

Een fysiotherapeut kan u ook helpen te leren op welke belangrijke aspecten van uw gezondheid u zich moet concentreren en wat enkele van uw persoonlijke doelen zijn voor het bereiken van een goede gezondheid en welzijn. Dit bespaart u tijd omdat de gebieden waarop u zich moet concentreren, individueel zijn ontworpen in een programma dat specifiek aan uw behoeften voldoet. Dit neemt het giswerk weg van het bedenken van een programma waarvan u denkt dat het gunstig is voor uw gezondheid, maar u weet het niet zeker. Als u bijvoorbeeld specifieke schouderproblemen heeft, kan een fysiotherapeut u helpen een plan te bedenken om meer gebruik te maken van uw schouder door revalidatietherapie zonder letsel te riskeren. Als u artritis heeft, kan uw fysiotherapeut u helpen met een behandelplan voor het lichaamsdeel dat specifiek door de aandoening wordt getroffen.

In wezen kan fysiotherapie in Vleuten u helpen controle over uw gezondheid te krijgen zonder het gebruik van geneesmiddelen. De fysiotherapeut zal de kern van het probleem doorgronden en vervolgens met u aan een behandelplan werken totdat uw doelen zijn bereikt om het precieze gezondheidsprobleem te overwinnen. Als er een gezondheidsprobleem is dat de aandacht van een arts vereist, verwijst de fysiotherapeut u naar de juiste gezondheidsdeskundige. Fysieke therapie omvat dus veel meer dan revalidatietherapie en kan u aanzienlijk helpen om de algehele goede gezondheid en welzijn voor de lange termijn te behouden.

https://www.therapiecentrumvleuten.nl/