Berk snoeien, zelf doen of uitbesteden?

Een berk is een snel groeiende boom. Heeft u een berk in uw tuin staan? Om te voorkomen dat uw berk uitgroeit tot een zeer grote boom is regelmatig uw berk snoeien geen overbodige luxe. Wanneer u uw berk zelf wilt gaan snoeien is het goed een aantal dingen te weten, aangezien het kwetsbare bomen zijn. Zo voorkomt u dat uw berk sterft of beschadigd raakt. Daarnaast is het voor uzelf belangrijk om veilig te werk te gaan.

In welke periode kan een berk gesnoeid worden?

De beste periode om uw berk te snoeien is in november en december. In deze periode staat de sapstroom van de boom stil. Vanaf half januari komt de sapstroom van de boom weer op gang.  Wanneer uw berk echt heel snel groeit kunt u ook nog tussendoor licht snoeien. Dit kunt u in het voorjaar (maart en april) of in het najaar (september en oktober) doen. Het wordt sterk afgeraden de boom in de zomer (juni, juli en augustus) te snoeien, bloedingen aan de boom is in deze periode erg groot.

Veiligheid staat boven alles. Gaat u zelf met het snoeien aan de slag? Dan wordt aangeraden dit te doen wanneer de boom niet of niet al te veel blad heeft. Zonder blad zijn de takken wat lichter en is er meer overzicht. Dit maakt het snoeien wat makkelijker. In het najaar en de winter heeft de boom weinig tot geen blad.  

Hovenier nodig? Vergelijk Hoveniers helpt u aan een goede hovenier

Is uw berk erg groot of heeft u geen zin om zelf te snoeien? Dan kunt u een hovenier inhuren. Kent u geen hoveniers bij u in de buurt of wilt u makkelijk offertes van hoveniers met elkaar vergelijken? Vergelijk Hoveniers helpt u hierbij. U kunt op elk moment via de website van Vergelijk Hoveniers met meerdere hoveniers in contact komen en ze met elkaar vergelijken. Zo komt u makkelijk en snel aan een hovenier naar uw wens.

Is uw boom ziek geworden? Een boomchirurg kan uw boom vaak weer beter maken. Vaak is het dus niet nodig de boom te verwijderen. In contact komen met een boomchirurg kan ook via Vergelijk Hoveniers.

https://www.vergelijkhoveniers.nl/