ABNY
Image default
Dieren

De Rotteweiler in de omgang met familie & kinderen

De Rotteweiler in de omgang met familie & kinderen Rottweilers zijn dol op kinderen en integreren met de juiste socialisatie snel in een gezin. Kinderen moeten wel respectvol omgaan met de hond. Het is de verantwoordelijkheid van de ouders dat ze hun kinderen leren hoe ze met de hond moeten omgaan. De Rottweiler moet zijn plaats in de roedel krijgen. Idealiter wordt de Rottweiler van pups afaan getraint om positief gedrag te versterken en wangedrag tegen te gaan. In principe moeten rottweilers met kleine kinderen nooit onbeheerd alleen gelaten worden.
 

Rottweilers gedrag bij vreemden

Hij gedraagt zich terughoudend tegenover vreemden. Beter één familie dan honderd vrienden. Toch blijft hij alert en observeert zijn omgeving om in te grijpen in geval van een potentiële dreiging. Hij is zich bewust van zijn macht en kracht en zet indringers snel op hun plaats.
 

In contact met andere honden

De Rottweiler heeft de neiging om dominant te zijn ten opzichte van andere honden. Hij is niet ieders vriend, wat niet betekent dat hij niet goed met andere honden kan opschieten.  Veel mensen vinden Rottweilers gevaarlijke honden. Tenzij hij al vroeg went en socialiseert met andere honden. Dit kan het gewenste gedrag bevorderen. Toch heb je een Rottweiler en geen Golden Retriever aan de lijn.
 

In contact met andere huisdieren

Met een vroege gewenning kan het samenleven met katten en muizen zonder problemen werken.
 

Beweging

Een Rottweiler heeft beweging nodig om zijn energie te ontladen. Hij houdt van lange wandelingen, is behendigheid en is over het algemeen in goede handen in de hondensport. Eigenaren moeten voorbereid zijn op een temperamentvolle en volhardende hond en hem voldoende mogelijkheden bieden voor ontwikkeling of werk. De focus in de hondensport met de Rottweiler ligt vooral op het gebied van bescherming en als speurhond. Er zijn dus tal van mogelijkheden om uw dier een intensieve en ondersteunende bezigheid te geven om een ontspannen en evenwichtige hond te krijgen.
 

Uitstraling van de Rottweiler

De Rottweiler heeft een imposante en krachtige uitstraling, die wordt ondersteund door een sterke borstkas en een brede schedel. Zijn vacht is zwart met roodbruine aftekeningen. De bruine aftekeningen verschijnen op het gezicht, borst, de poten of aan de staartbasis. De korte vacht van de Rottweiler is niet bijzonder onderhoudsgevoelig, maar moet minstens één keer per week worden geborsteld. Maar er is niets mis met het dagelijks borstelen, het bevordert de bloedsomloop en het is een leuk gemeenschappelijk ritueel. De Rottweiler hoort niet thuis in de kennel. Als kennelhond mist hij de band met de roedel en kan hij zoals de meeste kennelhonden opvallend gedrag vertonen.

https://www.abny.nl/2020/04/05/tiny-houses/