Maak je verzameling compleet met deze bijzondere voetbalshirts

Vele voetballiefhebbers hebben vast een voetbalshirt van zijn of haar favoriete club in de kast liggen. Sommige mensen gaan zelfs zo ver dat ze er een hele verzameling op na houden en zoveel mogelijk shirts proberen te verzamelen. Deze personen proberen voetbalshirts van allerlei bijzondere voetbalclubs over de hele wereld in handen te krijgen en dat zijn er genoeg. In dit artikel ontdek je een aantal zeer bijzondere voetbalshirts.

We trappen af met een bijzonder shirt uit de Duitse Bundesliga. Rond de carnavalsperiode worden hier speciale ‘carnavalsshirts’ ontworpen. In het seizoen 2018-2019 droeg Mainz 05 een wit voetbalshirt met opvallende rode, blauwe en gele blokken. De bijbehorende kleuren zijn gebaseerd op een muts van een harlekijn, een soort ouderwetse clown. Op het shirt staat de tekst ‘Helau’, wat in Nederland bekend staat als ‘Alaaf’. Het carnavalsseizoen wordt afgetrapt op 11-11 en dan is het extra speciaal dat er 1.111 stuks verkrijgbaar zijn.

Het volgende opvallende voetbalshirt is van Club Deportivo Palencia uit Spanje. Deze club droeg in het seizoen 2016-2017 een shirt waarop het spierenstelstel te zien was. Het shirt van Kappa trok enorm veel aandacht. Juan Francisco Martin was de ontwerper van het shirt. Hij staat bekend om zijn opvallende sportkleding, want voor een vrouwenwielrenploeg ontwierp hij al eerder een shirt waardoor het leek alsof de vrouwen halfnaakt rond reden.

Naast carnaval is het Oktoberfest in Duitsland ook een grote happening. Vooral in het zuiden van Duitsland. In München, de stad van Bayern München en 1860 München, wordt dit groots gevierd. Laatstgenoemde speelde hier in het seizoen 2014-2015 sterk op in. In dat seizoen speelde de club in een Oktoberfest voetbaltenue. Het shirt was lichtblauw geblokt, gecombineerd met een bruine broek en donkerblauwe sokken. De outfit viel goed in de smaak bij de fans, want binnen no-time waren alle shirts uitverkocht.

Ten slotte besteden we nog aandacht aan het Engelse Forest Green Rovers. Deze club heeft het meest milieubewuste voetbalshirt ooit gedragen. Op initiatief van de voorzitter van de club, die geshockeerd was nadat hij erachter kwam dat zijn shirts werden gemaakt van plastic, werd het voetbalshirt uit het seizoen 2018-2019 gemaakt van 50% bamboe. Het zwart met groene shirt kreeg het patroon van een zebra, dus valt te stellen dat het shirt helemaal op de natuur was gebaseerd.

Dit is een kleine selectie van een aantal bijzondere voetbalshirts die door de jaren heen zijn ontworpen en er zullen in de toekomst ongetwijfeld nog vele bijzondere shirts worden ontworpen.