ABNY
Auto’s en Motoren

Tips voor het aanschaffen van je eerste motor!

De eerste motorfiets kopen moet net zo spannend zijn als je eerste rit en net zo soepel als je vorige. Hoewel je er misschien prachtig uitziet in een leren jas en een paar mooie motorlaarzen, is het belangrijk om te overwegen wat praktisch is als het gaat om deze badass-fietsen en je bankrekening. Of u nu nieuw of gebruikt koopt,onze experts hebben alle aspecten behandeld van wat u moet weten wanneer u klaar bent voor uw eerste motor. Het enige dat nodig is, is een droom, veel onderzoek en wat geduld. 
 
Eerste dingen eerst: de 

anschaf van een motorfiets is heel anders dan een auto kopen. Voordat je aan de koppeling trekt, zijn er dingen waar je rekening mee moet houden, zoals het type rijden dat je gaat doen. Op die manier kun je een fiets krijgen die is ontworpen voor wat je ermee wilt doen. U zou uw sportfiets bijvoorbeeld niet op een onverharde weg nemen, net zoals u uw off-road fiets niet op de snelweg zou rijden. 
 
Van veiligheid en verzekeringen tot tips om te kopen, hier is alles wat u moet weten voordat u uw eerste motorfiets koopt.

Lees alles op mymotorblog.nl

Dingen die u moet overwegen voordat u de showroomvloer treft: motorfietsveiligheid en -verzekering

 
1. MOTORFIETSVEILIGHEID 
Voordat u uw eerste aankoop doet, moet u een cursus motorfietsenveiligheidstichting (MSF) voltooien. Net als bij een trainingscursus voor een chauffeur, dit is om je veiligheid en zo goed als die van anderen onderweg te garanderen. Vergeet niet dat je een van, zo niet de meest blootgestelde bestuurder zult zijn, dus het is belangrijk om veilig te spelen.     
Zelfs als je ervaring hebt met motorfietsen, is het altijd goed om je vaardigheden aan te scherpen met een kleine opfriscursus voordat je de stippellijn tekent.  
 
2. VERZEKERING VAN DE MOTORFIETS 
Je financiën zijn misschien helemaal weggelegd voor de aankoop van je nieuwe fiets, maar niet zo snel, je moet ook nadenken over een verzekering. In veel staten is motorrijtuigenverzekering wettelijk verplicht, dus dit is waarschijnlijk iets dat u nodig hebt om uw aankoop aan te pakken.    
 
Een verzekering kan u beschermen als u verantwoordelijk bent voor persoonlijk letsel of schade aan eigendommen. Het kan ook uw medische rekeningen, diefstal, schade en meer dekken. 
 
Aansprakelijkheidsdekking is de grootste en meest voorkomende wettelijk verplichte dekking. Het is er om u te beschermen tegen gevallen waarin iemand gewond raakt of eigendommen beschadigd zijn.  

Gerelateerde artikelen

Kinderfiets 18 inch

Nog meer gebruiksgemak

Elektrische scooters in het dagelijks leven