ABNY
Auto’s en Motoren

Elektrische scooters in het dagelijks leven

Elektrische scooters in het dagelijks leven Rijplezier dat geschikt is voor dagelijks gebruik, emissievrij en geluidsarm, steeds kortere oplaadtijden en een steeds groter bereik: De toekomst behoort toe aan elektrische scooters!

http://www.youtube.com/watch?v=DrTu5CL8Uqs

Naast elektrische auto’s zijn het vooral gemotoriseerde tweewielers met elektrische accu’s die steeds vaker voorkomen op de Nederlandse wegen en niet meer alleen in grote steden en grootstedelijke gebieden. Vooral op korte afstanden kunnen scooters met elektrische aandrijving punten scoren. Daarom zijn ze perfect voor stadsverkeer!

Hoewel ze een kortere actieradius hebben dan scooters met een klassieke verbrandingsmotor en iets duurder zijn om te kopen, zijn ze toch in staat om een langere afstand af te leggen. Maar hun milieuvriendelijkheid, lagere onderhoudskosten en hoog rijcomfort maken elektrische scooters competitieve voertuigen voor iedereen die graag onafhankelijk en mobiel is in de stad.

 

Klimaatvriendelijk en vooral op korte afstanden onverslaanbaar

Elektrische scooters zijn allemaal scooters die worden aangedreven door een elektrische accu in plaats van een verbrandingsmotor. In het Engels worden deze scooters ook wel elektrische scooters genoemd. Voor een beperkte periode wordt het voertuig van elektriciteit voorzien voordat de batterij aan een stopcontact moet worden opgeladen. Het gemiddelde bereik van de bekendste e-scootermodellen ligt tussen 50 en 100 kilometer per lading. Als de batterij leeg is, kan deze gewoon thuis worden opgeladen.

Terwijl het opladen thuis tussen de vijf en acht uur duurt, kan de oplaadtijd aanzienlijk worden verkort door gebruik te maken van een snellader of een 380 volt stopcontact. E-scooters kunnen ook bij openbare oplaadstations worden opgeladen. De maximaal toegestane snelheid voor e-scooters is 45 km/u maar er zijn ook modellen die tot 120 km/u kunnen halen.
 

De voordelen van elektrische scooters op een rijtje

E-scooters bieden veel voordelen ten opzichte van scooters met een klassieke verbrandingsmotor:

  • Lagere onderhoudskosten: Hoewel de prijzen voor e-scooters momenteel nog steeds hoger zijn dan die van vergelijkbare modellen met benzinemotoren, maken de lagere onderhoudskosten de aankoop al na korte tijd de moeite waard.
  • Laag energieverbruik: Over een afstand van 100 km heeft een e-scooter elektriciteit nodig ter waarde van ongeveer 0,50 tot 1,00 euro en is daarom goedkoper dan een benzinemodel.
  • Milieuvriendelijker rijden: Omdat elektrisch aangedreven scooters geen uitlaatgassen uitstoten, beschermen ze het milieu en vervuilen ze vooral steden niet met fijn stof dat schadelijk is voor het klimaat en de gezondheid.
  • Geen lawaai en stankoverlast: In tegenstelling tot benzinemotoren lopen de elektromotoren extreem stil. Bovendien produceren elektromotoren geen uitlaatgassen die de lucht vervuilen.
  • Lagere onderhoudskosten: Het onderhoud van elektromotoren is veel goedkoper dan dat van verbrandingsmotoren. Omdat er geen koppeling en versnellingsbak is, kunnen er minder onderdelen slijten. Alleen de batterij moet na een bepaalde periode van gebruik worden vervangen.
  • Ideaal voor korte afstanden: In tegenstelling tot benzinemotoren, die bij veelvuldig gebruik over korte afstanden bijzonder snel slijten, zijn scooters met elektromotoren ideaal voor het rijden over korte afstanden.

In het algemeen kan worden gesteld dat de hogere aanschafprijs voor elektrische scooters na ongeveer een tot twee jaar wordt afgeschreven door de besparing op “energietanken” en de goedkopere reparaties.

https://www.abny.nl/2020/04/05/tiny-houses/

Gerelateerde artikelen

Laadmethodes voor elektrische auto’s

De robuuste en sterke Citroën Berlingo als lease auto

Rijlessen nodig? Rijschool Rotterdam zorgt dat jij slaagt!