ABNY
Image default
Huishoudelijk

Mooi afgewerkt met plinten op maat

Heb je net een nieuwe vloer in huis liggen? Dan wil je deze mooi afwerken. Plinten op maat geven jouw vloer de afwerking die het verdient.  Met de plinten op maat zorg je ervoor dat het net de finishing touch krijgt. Of je nu een tapijt, laminaat of massief houten vloer hebt, een passende plinten op maat zorgt voor een mooie, strakke afwerking. Plinten op maat kunnen in diverse materialen worden geleverd. Het kan hout, staal of MDF zijn.

Wat voor soort plinten op maat zijn er?

Een vloer bepaalt voor een groot deel de sfeer in uw huis.  Het kiezen van de juiste plinten op maa is daarbij cruciaal.  Immers, de afwerking is misschien wel het belangrijkste onderdeel bij het creëren van de juiste look en feel van uw interieur.  Maar hoe maakt u nu de juiste keuze en waar moet u op letten bij het aanschaffen van plinten. Je kunt kiezen voor gladden plinten maar ook kraalplinten. Kraalplinten zijn uitermate geschikt voor het creëren van een authentieke sfeer in uw interieur. Houdt u meer van de klassieke sfeer en wilt u uw interieur een paleisachtige uitstraling geven? Kies dan voor een monumentenplint. Deze werd vroeger met name in herenhuizen uit de jaren 1890/1900 toegepast. Ze hebben vaak een gekrulde vorm waardoor het geheel sierlijk en luxe aandoet. Ook deze plinten op maat zijn bij ons te bestellen.  Daarnaast zijn sierplinten ook een die in dezelfde categorie als monument plinten thuishoort. Sierplinten hebben net als monumentenplinten een wat drukkere afwerking waardoor ook deze heel geschikt zijn voor een interieur met een klassieke uitstraling. Wilt u een plint op maat over een bestaande plint plaatsen? Dan biedt een overzetplint (ook wel renovatieplint genoemd) de uitkomst. Doordat de achterkant van deze plinten een uitsparing heeft, kunt u deze heel handig over de oude plint heen plaatsen.