Waarom is het goed en belangrijk om je haar te doneren aan een goed doel?

Niet iedereen kent het concept haar doneren. Toch zijn er gelukkig steeds meer mensen die dit graag willen doen. Maar waarom is het eigenlijk goed en belangrijk om je haar te doneren aan een goed doel? Er zijn verschillende goede doelen die graag je haardonatie ontvangen. Het kan hierbij zowel gaan om een vlecht van je eigen haar als een (gebruikte) pruik of haarwerk. Deze goede doelen, zoals bijvoorbeeld de Nederlandse Haarstichting, zijn afhankelijk van de haardonaties die zij ontvangen. Dankzij deze haardonaties kunnen zij jaarlijks honderden financieel minderbedeelde vrouwen kosteloos aan een prachtig haarwerk helpen.

Haar doneren aan een goed doel?

Wanneer je je haar wilt doneren aan een goed doel, kan je dit onder andere doen aan de Nederlandse Haarstichting. Deze stichting zet zich in voor financieel minder bedeelde vrouwen met haaruitval door de behandeling van kanker of haarziekten. Als je je haar wilt doneren, moet dit wel aan een aantal criteria voldoen. Wat het belangrijkste is, is dat je haar minimaal 30 centimeter lang is. Daarnaast moet je haar schoon, droog en in een vlecht worden opgestuurd. Het is eveneens van belang dat je haar een natuurlijke haarkleur heeft. Dus als je haar geel, groen of bijvoorbeeld blauw is, kan je haar helaas niet worden gebruikt.

Pruik doneren aan een goed doel?

Het is ook mogelijk om gebruikte pruiken of haarwerken te doneren aan een goed doel als de Nederlandse Haarstichting. Wist u dat veel mensen pruiken weinig of zelfs nooit hebben gedragen en deze anders maar liggen te verstoffen in de kast? Het goede doel de Haarstichting kan daar nog iemand heel erg gelukkig mee maken. Dus als je nog een mooi haarwerk of een mooie pruik hebt liggen en je doet hier verder niets mee, dan kan het ook opsturen naar de Haarstichting. Het adres is als volgt:

Nederlandse Haarstichting

Thomas Mannsingel 86

2553 DA Den Haag

Dit goede doel kijkt er naar uit je haardonatie te mogen ontvangen!