Waarom is het zo belangrijk om een WiFi repeater te gebruiken voor je netwerk?

In veel gevallen heb je je draadloze netwerk nodig om een groot gebied te bestrijken en één draadloze router snijdt het gewoon niet. Dit is geen algemeen probleem voor huizen, tenzij je in een groot herenhuis woont, maar veel kantoren, bedrijven, schoolcampussen en nog veel meer hebben hun netwerk nodig om een groter gebied te bestrijken dan één draadloze router kan bieden (meestal 100 tot 150 voet). Om dit probleem op te lossen gebruiken we de beste wifi repeaters om het bereik van het netwerk uit te breiden.

Het bereik van je draadloze netwerk vergroten

Om het bereik van je draadloze netwerk te vergroten, plaats je gewoon een draadloze repeater aan de rand van je draadloze signaal waar de sterkte begint af te nemen, maar nog steeds sterk genoeg is om het netwerk te kunnen gebruiken. De repeater zal het signaal van je router ontvangen en het opnieuw uitzenden in het gebied dat je draadloze netwerk omvat.

Een wifi-repeater gebruiken is een slim idee

Om een wifirepeater op te zetten is het vrij eenvoudig, zet hem op de plaats waar je het signaal uitgebreid moet hebben, maar nog steeds binnen het bereik van je draadloze netwerk. Scan voor draadloze netwerken in het gebied en je zou de jouwe moeten oppikken.

  • Kies je draadloze netwerk, voer je wachtwoord en encryptie in (indien van toepassing) en je zou moeten worden ingesteld. Let op: het is ook mogelijk om veel draadloze repeaters aan te sluiten op het netwerk via een ethernetkabel, waarna ze het signaal uitzenden.

Er zijn genoeg WiFi repeaters beschikbaar

Veel bedrijven zoals Cisco, Linksys, Netgear, Belkin, Trend en D-Link produceren draadloze repeaters. Als u er een wilt kopen kan de prijs meestal variëren van $50 tot $140, afhankelijk van het apparaat dat u kiest. U kunt ze vinden op sites als Tiger Direct, Amazon en eBay en in veel technologiewinkels.

https://internetvergelijken.org/wifi-deurbel/