ABNY
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wilt u graag uw boekhouding uitbesteden?

Heeft u te weinig tijd voor uw eigen onderneming? Of wilt u gewoon minder tijd aan uw administratie besteden? Laat dan uw administratie over aan een boekhouder! Een boekhouder geeft een realistische kijk op de situatie van uw bedrijf. Zij kunnen u veel van deze tijdrovende zaken uit handen nemen. Op deze manier heeft u geen omkijken meer naar de registratie van uw bonnen, facturatie aan klanten en uw aangifte omzetbelasting. Tevens bent u verzekerd van optimaal belastingvoordeel!

Wat doet een boekhouder?

Een boekhouder richt uw administratie in, houdt uw boekhouding bij en zorgt ervoor dat u uw fiscale aftrekposten optimaal kunt benutten. Met kennis van de actuele wet- en regelgeving kunnen boekhoudkantoren zowel de boekhouding ZZP als de boekhouding voor het MKB ontzorgen. Een goede boekhouder fungeert tevens ook als vertrouwenspersoon, want een goede boekhouder kan u gedegen advies geven over de financiële stand van zaken van uw bedrijf. Als u op zoek gaat naar een boekhouder, doet u er verstandig aan om in uw netwerk rond te vragen of zij tevreden zijn met de boekhouder.

Wat kunt u verwachten van een boekhouder voor een zzp’er?

Een boekhouder kan een dure kostenpost zij voor veel zzp’ers. Een boekhouder kan zaken als uw aangifte inkomstenbelasting, btw-aangifte (per kwartaal), rapportages en het crediteuren- en debiteurenbeheer voor u regelen. Als u een aantal van deze taken zelf op u wilt nemen zullen de kosten van een boekhouder lager uitvallen. Op deze manier hoeft een boekhouder hier namelijk zelf minder tijd in te steken.

De prijs van een boekhouder

De kosten van een boekhouder zijn per boekhouder ontzettend verschillend. Een goedkope boekhouder is vaak niet de beste boekhouder. Boekhouders kunnen u van heel veel vervelende taken ontzien, maar een slechte boekhouder kan een enorm gevaar zijn voor uw bedrijf. Als u uw belastingaangifte bijvoorbeeld niet op tijd uitvoert kan dit resulteren in torenhoge boetes. Dit is natuurlijk nergens voor nodig. Het is belangrijk om daarom goede afspraken te maken met uw boekhouder of boekhoudkantoor en deze regelmatig te controleren. U doet er ook verstandig aan om een boekhoudkantoor of boekhouder te kiezen die aangesloten is bij het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten. Dit is een kwaliteitskeurmerk voor boekhouders. Zo bent u ervan verzekerd dat de door u gekozen boekhouder erkend en vakbekwaam is. Nog een tip die wij u graag mee willen geven is dat het mogelijk is om al uw boekhoudkosten voor 100% fiscaal af te trekken! Dit zal u uiteindelijk kosten besparen. Benieuwd wat een boekhouder voor u kan beteken? In de meeste gevallen is een eerste gesprek gratis waardoor u inzicht kunt krijgen in de mogelijkheden.