Wanneer ga je naar de chiropractor?

Naar de chiropractor in Zoetermeer ga je niet voor je plezier. Dit doe je alleen wanneer je echt last hebt van je spieren, je gewrichten of je zenuwen. Je kunt een chiropractor zien als een dokter zonder instrumenten, dus het wordt ook echt gezien als een doktersbezoek inclusief de kosten. Je kunt dan ook het beste alleen gaan wanneer het niet anders kan, maar te lang met je klachten zitten is ook niet aan te raden. De prangende vraag is hier dus: wanneer ga je naar de chiropractor en wanneer kan je beter iets anders doen?

Wanneer ga je wel?

De chiropractor kan je helpen met alle pijnen die je ervaart in je zenuwstelsel. De meest voorkomende klachten zijn aan je rug en nek, maar ook klachten in bijvoorbeeld je benen, schouders en handen kunnen hier opgelost worden. Het belangrijkste hierin is de oorzaak van de klachten. De chiropractor uit Zoetermeer behandelt storingen in het zenuwstelsel en maakt deze los. Zo kan hij knellingen in je wervelkolom met het juiste handwerk doen verdwijnen. Het maakt niet uit hoe de knelling is ontstaan. Je kunt naar de chiropractor als je een blessure hebt opgelopen of bent gevallen, maar ook voor pijn die is ontstaan door een verkeerde werkhouding is te behandelen. Ook chronische of erfelijke pijn en zelfs klachten die zijn ontstaan door stress of zorgen kan de chiropractor behandelen.

Wanneer ga je niet?

Het is aan te raden om alleen naar de chiropractor te gaan als je echt klachten hebt. Heb je alleen last vanwege zwaar werk, dan kan een spierverslapper of ontstekingsremmer ook uitkomst bieden. Werkt dit niet, dan kun je alsnog bij de chiropractor langsgaan. Ook is het belangrijk dat je weet waardoor de pijn komt. Niet alle klachten in bijvoorbeeld je rug worden veroorzaakt door een storing in je zenuwen. Zo kun je ook rugklachten krijgen door pijn in je maag, nieren of gal, door bijvoorbeeld nierstenen.

Hoe weet je het zeker?

Door eerst te bespreken waarvan je last hebt kun je vaak al uitsluiten of je wel of niet naar de chiropractor kunt met je klachten. Dit kan gewoon door te bellen naar de praktijk en je situatie uit te leggen. De praktijk zal je alleen in behandeling nemen als ze er zeker van zijn dat jouw klachten behandeld kunnen worden.​