ABNY
Woning en Tuin

Je slaapt beter met een Tencel dekbed

Een goed dekbed is essentieel voor je nachtrust. Een goed dekbed zorgt voor een perfecte temperatuurregulering, het houdt je warm als het koud is en geeft verkoeling tijdens een hittegolf. Daarnaast moet een dekbed, zorgen voor een goede afvoer van vocht (zweet) en lekker aanvoelen op de huid. Want zelfs bij een perfecte temperatuur zul je niet lekker slapen als de stof ruw tegen je aan schuurt. En als het even kan wil je ook slapen zonder schuldgevoel.

Welk dekbed kun je dan kiezen? Voor de warmte zou je wol willen, terwijl linnen juist de verkoeling biedt die je zo graag wilt. Voor het zachte gevoel is zijde perfect, terwijl katoen bekend staat om zijn vermogen om vocht op te nemen. 

Tencel: een fluweelzachte vezel

Als je dat eisenlijstje zo doorleest, zul je niet snel verzinnen dat het perfecte dekbed wordt gemaakt van hout. Toch is dat zo. Tencel is een relatief nieuw materiaal dat voldoet aan alle eisen die je maar kunt stellen. Een Tencel dekbed wordt gemaakt van eucalyptus hout. Het hout van de eucalyptus wordt verwerkt tot een fluweelzachte vezel. Deze vezel zorgt voor de ideale slaaptemperatuur, reguleert de vochtafvoer en voelt heerlijk aan.

Duurzamer bestaat niet

De oplettende lezer heeft gezien dat we in de vorige alinea één criterium niet noemden: slapen zonder schuldgevoel. Dat is omdat dit wat extra aandacht verdient. Eucalyptus is een boom die razendsnel groeit en –in tegenstel tot bijvoorbeeld katoen- relatief weinig water nodig heeft. Een dekbed van Tencel is dus beter voor de planeet. En omdat er geen dierlijke materialen nodig zijn voor de productie van een Tencel dekbed zijn onze producten gegarandeerd vrij van dierenleed.

Een Tencel dekbed is dus perfect voor de milieubewuste slaper, óók voor vegans.

Zomer, winter en het hele jaar door

Tencel dekbedden zijn verkrijgbaar als zomerdekbed, winterdekbed of als luxe 4 seizoenen dekbed. Je kunt dus het hele jaar onder een heerlijk Tencel dekbed liggen. Wat ook het hele jaar kan? Tencel dekbedden bestellen. Je vindt ze namelijk gewoon op onze webshop op www.betternights.nl.

Kom eens langs en ontdek het grote genot van een heerlijke, onbezorgde nachtrust zoals alleen een Tencel dekbed dit kan bieden.

Gerelateerde artikelen

Waar let je op bij het kiezen van een lamp boven de salontafel

Aan de brommer sleutelen

Manieren om je tuin op te fleuren