Back to School met een nieuwe schoolfiets

De scholen gaan weer bijna beginnen veel kinderen wisselen van basisschool naar middelbare school. Hierbij past natuurlijk een nieuwe fiets die geschikt is om al je zware schoolpullen mee te nemen en langere afstanden mee te fietsen.

Je nieuwe schoolfiets gaat het op de middelbare school zwaar te verduren krijgen. Met honderden andere fietsen in de fietsenstalling en in de fietsrekken wil je natuurlijk een nieuwe fiets die sterk en stevig is, maar er ook goed uitziet en flink wat jaartjes mee kan gaan.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe schoolfiets? 

Veel ouders kiezen bij een nieuwe fiets voor een model wat weer flink wat jaren mee kan gaan. Aangezien de kinderen nu in de groei van hun leven zitten wil je een fiets die flink wat jaren mee kan gaan. Daarom is het vooral belangrijk om te letten op de juiste framemaat. De meeste schoolfietsen hebben 28” wielen (de wielmaat voor volwassen fietsen) maar zijn ook leverbaar in lagere framematen.

Zorg ervoor dat je de nieuwe schoolfiets kiest wanneer het zadel en stuur op de laagste stand staan en je kind er net aan op past.

Schoolfietsen voor jongens en voor meiden zijn tegenwoordig niet altijd meer uit elkaar te houden. De meeste jongens kiezen ook voor een damesmodel om makkelijk op- en af te stappen.

 

Stevige bagagedrager en voordrager

Bijna alle schoolfietsen hebben tegenwoordig een sterke bagagedrager en degelijke voordrager. De bagagedragers zijn geschikt om tot wel 25Kg aan bagage mee te nemen, terwijl je voorop maximaal 10 Kg mee kan nemen. Op de voordrager kan je zelf een stoere krat of leuke rieten mand plaatsen en zo je fiets snel herkennen op het schoolplein. Een kleine tip; let erop dat de voordrager niet te breed is, zodat je fiets nog in de fietsenrekken past. Sommige scholen hebben inmiddels zelfs eisen aan de maatvoering van de rekjes, zodat de fietsenstalling niet te vol komt te staan.

 

Genoeg versnellingen, degelijke remmen en een dichte kettingkast

Wanneer je een nieuwe fiets uit gaat zoeken is het verstandig om na te denken over de te fietsen afstand. Gaat je kind iedere dag flinke afstanden fietsen, kies dan een model met 7 of 8 versnellingen. Is het alleen voor kortere ritjes in de stad, dan zijn 3 versnellingen meestal wel voldoende. De meeste schoolfietsen hebben een degelijke terugtraprem of rollerbrake remmen. Beide systemen zijn onderhoudsarm en prima geschikt voor de schoolfiets. Een dichte kettingkast is echt een must op de nieuwe schoolfiets.

 

Elektrische schoolfietsen

Wanneer je een grotere afstanden af gaat leggen naar je nieuwe middelbare school is een elektrische schoolfiets een goede investering. Hiermee fiets je ook met flinke wind tegen en na een vermoeiende dag school eenvoudig weer naar huis.

De elektrische schoolfietsen zijn er in veel verschillende modellen en ook met sterke bagagedragers en voorrekjes.

 

Welke schoolfietsen zijn populair?

Hieronder staan een aantal series welke populair zijn en voldoen aan de eisen van een goede schoolfiets;

  • Cortina U4 Transport
  • Gazelle Esprit
  • Gazelle Heavy Duty NL
  • Cortina U1

Alle schoolfietsen zijn te zien op Aanbiedingsfiets.nl

 

https://www.aanbiedingsfiets.nl/