ABNY
Auto’s en Motoren

Kinderfiets 18 inch

De meeste ouders geven hun kind eerst een driewieler of iets wat er op lijkt voordat ze hun eerste echte fiets krijgen maar uiteindelijk kom je er niet meer onderuit en een geschikte fiets voor je kind vinden kan nog best lastig zijn. Het allerbelangrijkste is de maat, je hebt veel verschillende wielmaten en die worden uitgedrukt in “inch”, zo heb je bijvoorbeeld een kinderfiets 18 inch, maar ook een kinderfiets 16 inch. Verder is het fijn als de fiets in hoogte verstelbaar is want je kind zit nog vol in de groei want waarschijnlijk zou je anders twee keer per jaar een andere fiets moeten kopen.

Ook is het belangrijk dat de zijwieltjes stabiel zijn want vallen hoort erbij, maar we willen natuurlijk geen erge schade zien.

 

Het is ook fijn als je kind zijn of haar fiets mooi vind want dan heeft je kind meer motivatie om erop te leren rijden want dat leren fietsen is nog niet zo makkelijk. Als je kind goed kan fietsen zonder zijwieltjes is je kind ook flink wat gegroeid en dan kan je overstappen van de kinderfiets 18 inch naar de 20 inch bijvoorbeeld. 

 

De leukste fiets periode is pas wanneer je kind het fietsen echt goed onder de knie heeft. dan kunnen jullie samen overal naartoe fietsen, lekker door het bos fietsen of gezellig naar het centrum en, natuurlijk ook samen naar school fietsen. De meeste kinderen vinden het heel leuk om te fietsen en dat is goed want zoals we weten is fietsen erg gezond. Wat ook heel leuk is, om met het hele gezin op fietsvakantie te gaan, een fietsvakantie is erg leuk en ontspannen voor jong en oud, misschien kan je dit gebruiken als motivatie voor het leren fietsen? Hoe dan ook is het ontzettend leuk om je kind te leren fietsen en het geeft iedereen meer vrijheid.

Gerelateerde artikelen

Voordelige autogarage in Hengelo? Goedkope APK!

Hoe houd je een goede ritregistratie bij?

Rijschool in Utrecht