Verduurzamen met VVEGemak!

Verduurzamen is één van de meest populaire woorden vandaag de dag. De vraag is niet meer of, maar wanneer er verduurzaamd dient te worden. Verduurzamen hoeft niet altijd te zijn verbonden aan hoge financiële kosten, er zijn namelijk zéér veel mogelijkheden die niet perse om grote investeringen vragen.

 

Voor elke VvE is er een maatwerk pakket nodig om exact te kunnen bepalen wat de mogelijkheden zijn. Het Basic VvE beheer pakket biedt duidelijke inzicht in de financiële administratie, maar kan hiernaast ook worden ingeschakeld voor verduurzamingsdoeleinden. Graag kijken wij samen met jullie mee om te onderzoeken welke verduurzaming opties relevant kunnen zijn. Wij hebben de afgelopen periode al vier VvE’s succesvol kunnen ondersteunen in het gehele proces van verduurzamen. Deze vier VvE’s staan gelijk aan maar liefst 364 appartementen. Per appartement is er meer dan één zonnepaneel geplaatst, namelijk 380! De VvE beheerpakketten die worden aangeboden door VVEGemak zijn in staat om elke VvE zoveel als mogelijk te ondersteunen.

 

VvE beheer Amsterdam

Amsterdam biedt een groot aantal kansen met betrekking tot verduurzamen. Vanuit de Gemeente Amsterdam zijn er variërend subsidies beschikbaar die interessant kunnen zijn voor een VvE. Omdat de meeste VvE’s die wij beheren gevestigd zijn in Amsterdam, hebben wij zéér veel kennis in huis omtrent verduurzaming in de stad. Uiteraard verdiepen wij ons naast VvE beheer Amsterdam ook in andere regio’s en zijn ten alle tijden bereid om elke mogelijke verduurzamingoptie te analyseren. Graag zien wij een verzoek tegemoet met de wensen die er zijn vanuit de VvE.

 

Wat kan ik nu alvast doen?

Als huiseigenaar zijn er veel methodes beschikbaar die direct toepasbaar zijn in de woning. Zo is het goed ventileren van jouw huis ontzettend belangrijk, met name in de slaapkamer. Gedurende een etmaal breng je een aanzienlijk deel van de tijd door in dit vertrek, waardoor je de lucht continu inademt. Om in huis een gezond leefklimaat te creëren is ventilatie pure noodzaak, dus zet ‘s avonds tijdens het slapen het raam zoveel mogelijk open. Het plaatsen van een luchtzuiverende plant in de slaapkamer kan een grote bijdrage leveren aan de luchtkwaliteit. Naast ventilatie is uiteraard ook het reduceren van je gas- en elektriciteit gebruik van grote impact. Aangezien je overdag weinig tot niet in de slaapkamer komt, kun je de verwarming in deze ruimte(s) prima dichtdraaien. Zodra je eenmaal in bed ligt is het onder de dekens zéér aangenaam als de rest van de slaapkamer lekker fris is, daarnaast is het ook nog eens heel erg gezond. Als je dan tot slot toch bezig bent, probeer er dan ook aan te denken om de verlichting en de apparaten in deze ruimte(s) uit te schakelen.

https://vvegemak.nl/diensten/basic-vve-beheer/