Paruzzi.com: ook hét adres voor gereedschap, onderhoudsproducten en technische info

Je kunt natuurlijk onderdeel Kever intypen in de Google zoekbalk, maar veel handiger is het direct naar Paruzzi.com te gaan. Deze online VW Classic winkel heeft eindeloos veel parts op voorraad. Er zijn verschillende manieren om binnen dit grote aanbod te zoeken. Weet je het originele nummer? Je bent binnen een paar seconden klaar. Een tweede optie is jouw type Volkswagen aan te vinken (links bovenaan op Paruzzi.com) en vervolgens een categorie te zoeken waar datgene wat je nodig hebt onder valt. Het leuke van deze methode is dat je wellicht meer zaken tegenkomt die je kunt gebruiken. Wat te denken van een fles accuwater, automatische transmissie vloeistof of motorolie? Misschien is het wel de hoogste tijd om je gereedschapskist bij te vullen. We doen een aantal suggesties:

-een acculader / druppelaar;

-een oliedrukplunjer trekker;

-zuigerhoogte meetgereedschap;

-koppelingsplaat richtgereedschap;

-een metrische schroefdraadvijl;

-een staalborstel;

-nokvolger klepstoter klemmen;

-een urethaan synchronisator adapter;

-een vetspuit.

 

Je versnellingsbak Kever herkennen, is van essentieel belang. Het bouwjaar van de versnellingsbak moet namelijk overeenkomen met dat van de motor en het chassis. Kevers die tot en met september 1952 gemaakt zijn, kregen een niet-gesynchroniseerde versnellingsbak. Daarna volgde de synchronisatie van versnelling 2, 3 en 4. Het duurde nog tot augustus 1960 voordat alle versnellingen waren gesynchroniseerd. Vanaf augustus 1968 werd de Kever met halfautomatische versnellingsbak in productie genomen.

Op de tweedehandsmarkt worden veel Kevers en Cabrio Kevers met een automatische versnellingsbak verhandeld. Veel mensen vinden automaat rijden erg relaxed. Dit zijn de voordelen:

-het brengt veel comfort en rust mee;

-er is een hoge mate van bedieningsgemak;

-het is veilig: je hebt meer oog voor de weg doordat je niet hoeft te schakelen.

Fervente schakel-rijders zien onder meer de volgende nadelen:

-automaat auto’s zijn over het algemeen genomen duurder;

-heb je je rijbewijs in een automaat gehaald, dan mag je niet zomaar in een handgeschakelde wagen rijden;

-het voelt minder sportief / stoer.

https://www.paruzzi.com/nl/