ABNY
Woning en Tuin

Zo maak je krullen zonder hitte

Wie wil het nou niet: wakker worden met een perfect kapsel. Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar het kan zeker wel. Er is namelijk een heel makkelijke techniek voor het maken van de perfecte krullen, zónder een krultang.

Natuurlijk zijn er tegenwoordig krultangen die ook zonder hitte werken. Deze werken, in plaats van met hitte, met luchtdruk. Deze krultangen zijn echter behoorlijk duur en er is een hele makkelijke truc om toch deze krullen te bereiken, zonder zoveel geld uit te geven. Daarbij kost dit kapsel helemaal niet zoveel tijd! Alles wat je nodig hebt is de band van je badjas. Hieronder leggen we het je stap voor stap uit

Stap 1: voorbereiding

Stap onder de douche en maak je haar goed nat. Het is het beste als je je haar niet wast, omdat pas gewassen haar vaak erg glad en een beetje slap is. Haar dat niet net gewassen is, heeft net wat meer structuur en stevigheid. Wanneer je haar goed nat is, dep je het droog en wrijf je hier een goede dot styling mousse doorheen. Styling mousse geeft nog eens extra structuur en zo zorg je ervoor dat je krullen zo lang mogelijk goed in model blijven zitten.

Stap 2: zet de badjas band vast

Zet de band van je badjas vast in het midden van je hoofd. Zorg ervoor dat je aan beide kanten van je hoofd een sliert van de band hebt hangen en dat deze ongeveer even lang zijn. De band kun je het beste vast zetten met een grote clip. Zet hem echt goed stevig vast, want hij mag niet losschieten als je ermee aan de slag gaat.

Stap 3: draaien maar

Draai je haar plukje voor plukje om de band heen. Draai altijd naar buiten toe, dat zorgt namelijk voor het mooiste resultaat. Begin bovenaan en werk zo steeds verder naar beneden. Ook het haar dat achter de band valt pak je er uiteindelijk bij.

Stap 4: alles vastzetten

Als je al je haar om de band heen hebt gedraaid, moet je de onderkant van de band vastbinden met een stiekje. Zo zorg je ervoor dat je haar niet direct weer losschiet van de band. Spray lekker wat haarlak in je haar en bind de twee banden achterop je hoofd bij elkaar door middel van een elastiekje of wat speldjes.

 

Stap 5: even wachten

Hoe langer je wacht, hoe beter de krullen zullen blijven zitten. Je hebt minimaal 6 uur nodig voor een mooie bos krullen. Ga er dus gewoon lekker mee slapen. Je wordt dan wakker met een fijne bos krullen, waarmee je vrijwel direct op pad kunt.

Te weinig haar?

Wil je dit kapsel graag een keer uitproberen, maar heb je er te weinig haar voor? Probeer dan eens de tape extensions van Hairextension Voordeel. Deze extensions zijn makkelijk aan te brengen en blijven zo’n vier weken zitten. Zo heb je genoeg tijd om deze techniek uit te proberen en kun je ook eens zien hoe lang haar je staat!

Gerelateerde artikelen

Tips tegen inbraak

De mogelijkheden van een zwembad op maat

Met de DAT elektrische cv ketel snel en goedkoop van het gas af.