ABNY
Groothandel

Een elektrische boiler met anti- kalk functie. Goed voor het behoudt van je huishoudelijke apparaten

Een elektrische boiler met anti- kalk functie.
Goed voor het behoudt van je huishoudelijke apparaten.

Als je een radiator in zou paken met een deken, vervolgens zet je de verwarming aan. Wordt het dan warm in huis? 
Waarschijnlijk wel iets, maar de deken doet de warmteoverdracht wel enorm vertragen. 
Zo werkt dat met kalkaanslag op verwarmingselementen van onder andere je boiler ook. 
Kalk is een buitengemeen goede isolator. De kalklaag die in een boiler onstaat door hard water, zorgt dat de warmte moeilijker kan worden overgedragen op het water.

En ook bij een waterkoker zal het door kalkvorming op het element stukken langer duren voordat het water gaat koken.
Kalkaanslag kost dus ook meer elektriciteit. 

Kalkaanslag kost altijd geld. Als je kalk niet verwijdert, zelfs veel geld. In het geval van een waterkoker is de kalkaanslag nog met ontkalker te verwijderen, maar bij een combi cv is dat niet te zien, laat staan verwijderen. Bij een boiler kan je het wel merken. Het water zal dan minder hard uit de kraan stromen. Met als resultaat; met de jaren zullen die apparaten steeds minder zuinig worden.

Bestaat de mogelijkheid dat een verwarmingselement defect raakt door kalkaanslag?

Jazeker, dat kan wel degelijk. Verwarmingselementen zullen uiteindelijk kapot gaan als er te veel kalk is gevormt wordt op het element. 
Omdat kalk zoals eerder gezegd als goede isolator werkt, kan het verwarmingselement zijn warmte niet goed afgeven, zal het te heet worden en doorbranden.

Hoe komt er kalkaanslag op een verwarmingselement?

Als je hard water verwarmd, zoals een verwarmingselement in een boiler, waterkoker, espresso apparaat, wasmachine enzovoorts doet, zal er kalksteen ontstaan, ook wel ketelsteen genoemd. Hard water bevat veel kalk en door het te koken zal het neer slaan op het warme oppervlak.
Het ketelsteen vormt een grauw/witte laag. Elke keer als water verwarmd wordt komt er een laagje kalksteen/ketelsteen bij en zo vormt zich een steeds maar groter wordende isolerende laag om het element.

Een elektrische boiler die de vorming van kalk tegen gaat.

Ben je toch al aan een nieuwe boiler toe, is het slim, een boiler aan te schaffen met een anti- kalkfunctie. En kies dan voor een elektrische.
We moeten straks allemaal van het gas af en de aanschaf van een elektrische boiler is voordeliger dan je misschien denkt, en gaat evenwel net zo lang mee als een gasboiler. 

 

 

Een handige manier om te bezuinigen op de onderhoudskosten.

De nieuwe elektrische boilers van het merk DAT, de DAT Aparici ECO Premium is zo’n boiler.

De elektrische boilers van DAT zijn boilers die verwarmingselementen met een droge weerstand hebben.  De elementen komen niet in contact met het water, hierdoor kan de kalk zich niet hechten. En mocht er toch iets met een verwarmingselement mis zijn, is deze eenvoudig te verwisselle zonder dat de boiler daarvoor leeg moet.

De boilers van DAT zorgen met deze anti- kalk functie tevens voor gezonder water. Beter voor je huid en haar ook. 

 

Deze elektrische anti- kalk boilers en vele andere merken elektrische boilers zijn te koop via de website van elektrischeboiler.eu 

https://elektrischeboiler.eu/categorie/dat-nofer-boilers/

Gerelateerde artikelen

Gepaste kleding

Rvs en andere oppervlakken streeploos schoonmaken

Luiers online kopen: uw belangrijkste overwegingen