Meer weten over e-liquids? Lees deze blog!

 

Roken wordt sociaal accepteert in de Nederlandse samenleving. Het aantal rokers neemt jaarlijks af maar toch zijn nog veel mensen er niet vanaf te slaan. Niet iedereen wordt vrolijk van sigaretten, maar sigaretten zijn wel overal te koop. Nog niet lang is het zo, dat alle sigaretten zo opgeborgen dat ze niet direct te zien zijn. Dit is ingevoerd om jongeren minder in de verleiding te brengen. Al jongeren de sigaretten kunnen zien, zouden ze eerder een pakje kopen. Als je gebruik wilt maken van e-sigaretten, moet je meer stappen doorlopen, dan bij ‘reguliere’ sigaretten. Je moet namelijk eerst een e-sigaret aanschaffen en daarvoor heb je ook e-liquids nodig. Daar moet je dus iets meer moeite voor doen. Deze liquids zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Wil jij meer weten over e-liquids? Lees dan vooral verder!

E-liquids onder vuur door namen van aroma’s

E-liquids zijn al te koop sinds de e-sigaret op de markt is. Toch staan ze de laatste paar jaren niet heel goed bekend. Over tabak alleen worden al jaren discussies gevoerd. Niet heel gek, want gezond zal het nooit worden. In tabak zitten verschillende stoffen die verslavend zijn. Ook zijn deze stoffen slecht voor verschillende organen. In e-liquids kan ook nicotine zitten. Dit is een van die schadelijke stoffen. Tot nu toe gingen regelingen voor rokers eigenlijk nooit op voor e-smokers, want de regelgeving voor sigaretten is vaak niet van toepassing op e-sigaretten. Toch lijkt het er nu op dat e-smokers binnenkort ook een aangepaste wetgeving krijgt. Dit komt door de aantrekkelijke namen die worden gegeven aan de verschillende aromas. De staatssecretaris van Volksgezondheid heeft dit jaar een wet erdoor gekregen die het gebruik van e-smokers in horecagelegenheden verbiedt. Toch wil hij verder gaan en dat doet hij met het indienen van een motie die ervoor moet zorgen dat de verkoop van fruitige e-liquids straks meer mag.

Niet iedereen is het hier mee eens, dit omdat e-liquids niet altijd nicotine bevatten. Ook is e-smoken een manier om van het normale roken af te komen. Hoe dit gaat aflopen? Dat weten we nog niet. Time will tell.