ABNY
Gezondheid

3 dieetschema’s die extreem gevaarlijk zijn

Het gezegde luid als volgt: wie mooi wil zijn moet pijn leiden. Echter hoeft dit bij afvallen niet het geval te zijn. Er zijn tal van gezonde dieetschema’s online. Echter zijn er ook minder gezonde opties in de omloop, zelf ronduit gevaarlijke. Voedingsdeskundigen waarschuwen er met regelmaat voor, toch kiezen veel mensen voor de versnelde en gevaarlijke variant. Wil je weten welke schema’s je absoluut moet vermijden? Dit zijn de 3 meest gevaarlijke opties.

Een illegale optie

Het lintworm dieet is in veel landen illegaal, en dat is niet zonder reden. Het is extreem ongezond, en in uitzonderlijke gevallen zelfs dodelijk. In de praktijk wordt een jonge lintworm of zijn eitjes opgegeten, waardoor er na een aantal dagen een volwaardige lintworm in je lichaam zit. Dit beest kan tot 25 jaar oud worden en wordt met regelmaat 20 meter lang. Hij neemt het gros van de voedingsstoffen op waardoor je uiteindelijk af zult vallen. Echter kan het er heel snel voor zorgen dat er veel te weinig voedingsstoffen binnenkomen. Een operatie is vaak vereist om een lintworm in vergevorderd stadium te verwijderen.

Vroeger was dit noodzaak

Dit dieet is ooit begonnen uit noodzaak. Militairen konden op kortdurende missies van 3 dagen vaak weinig tot niets eten. Eenmaal teruggekeerd naar de basis konden ze weer op hun normale voedingsschema terugvallen. Hetzelfde principe geld voor dit dieet. 3 dagen nauwelijks eten en 4 dagen normaal. Je lichaam komt vervolgens in een crash, waarbij het natuurlijk ritme verdwijnt. Afvallen is hierbij vrijwel gegarandeerd, maar enkel in een hele korte termijn. Verder levert het slechte eetgewoontes op en kan het dus gevaarlijk zijn.

Ook geen slimme keuze

Dit dieet wordt ook wel vaak gezien als de start van een eetstoornis. Het katoenen-balletjes-dieet zorgt weliswaar voor gewichtsverlies, maar kent ongezonde gevolgen. De bedoeling is dat er katoenen balletjes in sap of vloeibaar eten worden gedoopt. Hierdoor zijn ze makkelijker op te eten. Vervolgens eindigen ze in de maag en veroorzaken ze een vol gevoel. Echter beginnen hier ook tevens de problemen. De katoenen balletjes kunnen je darmen verstoppen en zorgen er tevens voor dat je weinig tot geen voedingsstoffen binnen krijgt.

https://dieetschema.nl/

Gerelateerde artikelen

Stoppen met roken

Yoga in Schagen bij de leukste yogaschool

Hijama