EHBO cursus: Eerste Held Bij Ongevallen!

Of u nu aan het werk bent, boodschappen doet of thuis een lampje vervangt: een ongeluk zit in een klein hoekje. Op ieder moment van de dag kan zich een ongeval voordoen, met lichte én zwaardere verwondingen tot gevolg. Wanneer u dit bij een ander ziet gebeuren is het erg naar om met de handen in het haar te staan kijken hoe het fout gaat. Gelukkig kunt u hier tegenwoordig op voorbereid zijn en leren adequaat te handelen: volg een EHBO cursus!

 

EHBO cursus is voor iedereen

Bij sommige bedrijven is het halen van een EHBO certificaat verplicht of worden werknemers benaderd om zich te certificeren, maar de interesse naar het volgen van een EHBO cursus op vrijwillige basis groeit ook enorm. Het behalen van een EHBO certificaat kan u en de mensen om u heen een veilig gevoel geven en nog belangrijker: het kan levens redden! Bij een EHBO cursus leert u allerlei situaties herkennen en de bijbehorende ingrepen uit te voeren.

 

Hoe ziet zo’n cursus eruit?

Een EHBO cursus bestaat meestal uit een gedeelte theorie en een aantal dagdelen waarop u onder begeleiding van een gekwalificeerde instructeur verschillende handelingen gaat oefenen. Er wordt gebruik gemaakt van een pop waarop reanimatie-handelingen worden geoefend en waarop u bijvoorbeeld leert om een verband aan te leggen. Verder krijgt u informatie over wat te doen bij onder andere bloedingen, botbreuken, kneuzingen en vergiftiging. Na afloop weet u bijvoorbeeld hoe u iemand moet reanimeren, wat te doen als iemand ergens in stikt en wat de juiste stappen zijn als iemand zich heeft verbrand.

Vervolgcursus

Na het voltooien van de basisopleiding kunt ervoor kiezen om nog een verdiepingscursus te volgen. Dat kan bijvoorbeeld een speciale reanimatie en AED cursus zijn, of een cursus specifiek gericht op het verlenen van hulp aan kinderen.
Tot slot willen we u meegeven: een EHBO cursus komt overal van pas en uw kennis en ervaring met ongevallen wordt enorm gewaardeerd door een mens in nood!