ABNY
Banen en opleidingen

5 fatale interview fouten (en hoe ze te vermijden)

vacatures

Als je een briljant cv hebt en dit speciaal voor het sollicitatiegesprek uit je hoofd hebt geleerd, is dit geen garantie voor een succesvolle baan. Bovendien kunnen een ingestudeerde toespraak, een geweldige outfit en een voorbereide lijst met je persoonlijke prestaties tegen je spelen – als je deze vijf fouten maakt in een gesprek met een recruiter. Specialisten op het gebied van succesvol werk van het project vertellen over de catastrofale vergissingen van werkzoekenden, vooral voor Marie Claire.
U heeft de functie waarvoor u solliciteert niet genoemd

Waarzeggerij is gepast aan de vooravond van Kerstmis. In alle andere gevallen moet de recruiter zelf niet raden hoe u uw toekomstige professionele pad ziet. Zelfs als je je hele leven in dezelfde functie hebt gewerkt, betekent dit helemaal niet dat “alles in het cv staat” en de recruiter weet al wie je bent en welke functie je hebt ingenomen. Wees niet bang om meteen de gewenste positie te benoemen – dit is niet alleen een goede toon, maar ook een duidelijk signaal naar HR dat je weet wat je wilt. En dit is een heel belangrijk pluspunt.
Verward in chronologie

Er zijn twee punten tegelijk in gedachten. Ten eerste beginnen mensen die over hun werk uit het verleden praten, zich vaak alle stadia van hun leven te herinneren, te beginnen met de kleuterschool. Grote fout. Bovendien, zelfs als de kleuterschool en de school met plezier uit het gesprek worden weggelaten, is het ook verkeerd om vanaf de allereerste plaats over je ervaring te praten. Begin altijd vanaf de laatste plaats en werk terug naar het verleden.
De laatste werkplek is de meest recente en relevante ervaring, en daarmee de meest waardevolle en relevante informatie voor een recruiter.
Ten tweede ziet een persoon die in data verward is en zich niet herinnert wanneer hij zelf afstudeerde van school of op een of andere plaats werkte, buitengewoon niet overtuigend. Hier zou je kunnen denken dat je ofwel erg nerveus bent (wat natuurlijk normaal is, maar je moet jezelf nog steeds kunnen beheersen), of (en dit is veel erger) dat je ergens gelogen hebt en nu verward bent over feiten . Beide zijn onaanvaardbaar als je een baan wilt krijgen. De wirwar van datums maakt een zeer slechte indruk, dus onthoud de fasen van je carrière en onderwijspad meteen.
“Deed” in plaats van “gedaan

Sinds school kennen we het verschil tussen perfecte en onvolmaakte werkwoorden. Als u praat over wat u “deed”, concentreert u zich op het werkproces, de functionaliteit ervan en niet op uw prestaties. Ondertussen, hoe eenvoudig het ook klinkt, is een interview een verkoop. U verkoopt uzelf, uw diensten, wat betekent dat u moet laten zien welke activa het bedrijf ontvangt door u te ‘kopen’. Het is veel belangrijker voor een recruiter om op de hoogte te zijn van de resultaten van uw werk. In die zin geeft het formulier “deed”, ondersteund door concrete voorbeelden, een duidelijker beeld van wat je al bereikt hebt en in de toekomst kunt bereiken.
Je zegt ‘wij’ in plaats van ‘ik’

De teamgeest is geweldig, het gevoel van samenzijn is goed! En dit alles is zeer waardevol en dient perfect uw werk, maar dan – wanneer u al aan het werk gaat en begint te communiceren met collega’s. Maar het interview vereist iets heel anders. Het is hier veel belangrijker om een ​​actieve individualistische positie te tonen en allereerst over uw prestaties te praten. Wanneer je solliciteert, is het voor een recruiter belangrijk om te weten welke rol je speelde in het succes van je voormalige bedrijf. Hij moet uw persoonlijke bijdrage evalueren, aangezien elke werkgever die besluit u aan te nemen, wil weten hoe u hem persoonlijk kunt helpen.
Digitaliseer uw prestaties niet

Is de omzet met 20% gestegen sinds u in uw vorige baan aan een project begon te werken? Super goed! 100% van uw studenten ingeschreven aan prestigieuze universiteiten nadat u ze had voorbereid? Perfect! Onthoud al uw prestaties – zelfs de meest onbeduidende op het eerste gezicht. En zorg ervoor dat u ze in cijfers vertaalt. Bij het interview is het belangrijk om niet alleen te praten over de projecten, taken en producten waarmee je gewerkt hebt, maar ook om de meetbare indicatoren van je KPI in vorige banen te noemen. Het succes is moeilijk te ‘voelen’, maar de cijfers zijn al concrete indicatoren die echt indruk maken. Als het u lijkt dat de resultaten van uw werk niet kunnen worden geteld, denk dan goed na – in feite zijn er geen dergelijke beroepen die niet kunnen worden vertaald in meetbare indicatoren (geld, tijd, rente, hoeveelheid, enz.).
Werk aan bugs:

Een gedetailleerde introspectie, die vandaag kan worden geboden door de dienst “Formule van een succesvol interview”, gepresenteerd door de projectexperts, zal fouten helpen voorkomen en de recruiter niet irriteren. De dienst is gebaseerd op de kennis van 537 HR-specialisten die zijn overgedragen aan het neurale netwerk. Op basis van de videopresentatie analyseert de dienst de houding, gebaren, gezichtsuitdrukkingen van de sollicitant, de inhoud van zijn verhaal, en berekent ook de kans op het slagen voor een interview, identificeert de belangrijkste fouten en geeft aanbevelingen over wat en hoe te verbeteren.

 

https://www.vindazo.be

Gerelateerde artikelen

Hoe verbeter je de duurzame inzetbaarheid van medewerkers en managers?

Een BHV cursus met instructeurs uit de praktijk in Den Haag

Bent u opzoek naar nieuwe werknemers voor uw bedrijf? Pools uitzendbureau Roermond kan u helpen