ABNY
Auto’s en Motoren

Verschillende soorten aanhangwagens

Aanhangwagens kunnen in verschillende situaties erg handig uitkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vervoeren van bepaalde spullen voor werk, maar ook aan bijvoorbeeld verhuizen of het eenmalig meenemen van iets dat toch behoorlijk groot is. Voor iedere klus kan de aanhanger die het handigst is om te gebruiken verschillen. Er zijn dan ook veel verschillende aanhangers. Bij een Hulco aanhanger heb je ook veel diverse opties. Hieronder een aantal verschillende soorten aanhangwagens op een rijtje.

De schamelaanhangwagen

De schamel aanhangwagen is misschien wel de bekendste aanhanger. Het is een klassieke aanhanger die je door middel van meestal een trekhaak achteraan je auto vastmaakt zoals de meeste aanhangers. De aanhangwagen is meestal niet al te diep en heeft ook geen overdekking. Deze variant kan handig zijn als je veel losse spullen moet meenemen die niet in de auto passen, maar zelf ook niet al te hoog zijn. Bij wat langere reizen is het tevens handig er rekening mee te houden dat als het regent je spullen wel gewoon nat worden in deze aanhanger.

De kipper aanhangwagen

De kipper aanhangwagen valt opzichte wel te vergelijken met de schakel aanhangwagen. Ook deze is niet overdekt en wordt uiteraard met een trekhaak aan de auto vastgemaakt. Met de kipper kun je echter wel vaak grotere spullen meenemen. Deze Hulco aanhanger is immers een stuk hoger en vaak ook bestemd voor wat grotere spullen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan kleding kasten en dressoirs. Het is uiteraard wel de bedoeling dat je dit stevig vastmaakt als je wilt dat het daadwerkelijk goed gaat.

Gesloten aanhangwagen

De laatste aanhanger uit dit rijtje is de gesloten aanhanger. Deze is zoals de naam al aangeeft gesloten en dus overdekt. Het grote voordeel van deze aanhangwagen is dan ook dat je hem in alle weersomstandigheden kunt gebruiken zonder bang te hoeven zijn dat je spullen bijvoorbeeld nat worden door regen. De aanhanger is overdekt en goed geïsoleerd. Ook kun je hierin de meeste spullen het veiligst meenemen. Zowel hoge als lage spullen die verplaatst moeten worden kunnen mee in de aanhanger en alles komt indien je het goed vastmaakt en stabiel neerzet uiteraard veilig aan op je volgende bestemming.