Geuren bestrijden op een professionele manier

Bij veel bedrijven is de overlast door geuren en gassen vaak een groot probleem. Dit gebeurt voornamelijk in de horeca en in de zware industrie. De geuren en gassen zijn vervelend maar ook erg slecht voor je gezondheid. Als ons lichaam wilt functioneren dan is zuurstof natuurlijk essentieel. Gezonde frisse lucht werkt positie op onze gezondheid en welzijn. De lucht die wij inademen is vaak niet zo schoon als het zou moeten zijn. Onbewust kan dit zorgen voor vervelende gezondheidseffecten. Het is van belang om te zorgen voor een goede zuivering van de lucht.

 

Geurtjes bestrijden

 

Gezondheidsinstantie besteden meer en meer aandacht aan gassen en geuren in werkomgevingen. Dit is ook wel nodig. Denk hierbij aan gassen bij het lassen, de geur van chloor of verf of aan lichaamsgeuren. Op deze manieren krijgen werknemers vaan onbewust veel vervuilde lucht in hun longen. Diverse studies wijzen uit dat blootstelling aan bijvoorbeeld ethyleenoxide het risico op kanker kan verhogen. Een professionele luchtzuivering kan bijdragen aan het verminderen hiervan.

 

Overlast via geurtjes

 

In verschillende woonomgevingen en werkomgevingen zorgt stank voor overlast. Het brengt ook gezondheidsrisico’s met zich mee. Lichamelijke klachten kunnen ontstaan. Denk hierbij aan hoofdpijn, verstoorde ademhaling of misselijkheid. De geur kan zelfs psychische klachten geven. Bijvoorbeeld spanningen, continu aanhoudende ontevredenheid, en vermindering van activiteiten.

 

Geurtjes vanbinnen

 

Binnenshuis heb je geurbronnen zoals huisdieren, tabaksrook, verfgeur, keukengeur of VOS stoffen die uit allerlei producten komen die je gebruikt. Denk hierbij aan schoonmaakmiddel, cosmeticaproducten zoals aceton, luchtverfrissers of tapijten.

 

Schone lucht

 

Voor veel bedrijven is het bestrijden van deze vervelende geuren en gassen waardevol. De makkelijkste manier om de lucht te zuiveren is door de aanschaf van een luchtzuiveraar. Deze zijn het vaakst geschikt voor bijvoorbeeld fijn stoffen, pollen, allergenen en micro-organismen. Door de werking van een professionele luchtzuivering kan je weer genieten van een goede ademteug frisse lucht. 

https://www.itecluchtreiniger.nl/